THL: Suomessa 29 uutta korona­tartuntaa – katso kunta­kohtainen tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa 29 uutta korona­tartuntaa – katso kunta­kohtainen tilanne

Tartuntamäärät ovat lähes tuplaantuneet viimeisen viikon aikana.

5.8. 12:03 | Päivitetty 5.8. 14:11

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 29 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 512.

THL:n tietoon ei ole tänään tullut uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on todettu yhteensä 331. Tämän hetkisten tietojen mukaan sairaalahoidossa puolestaan on kuusi potilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Uusista tartunnoista seitsemän on todettu Helsingissä, viisi Vantaalla, neljä Espoossa ja kolme Porvoossa sekä Turussa. Raisiossa, Hyvinkäällä, Kuopiossa, Siuntiossa ja Keravalla on kaikissa todettu yksi tartunta. THL:n listauksessa ei ole lueteltuna kuntia, joissa on kaikkiaan alle viisi tautitapausta.

Tiistaina uusia vuorokauden aikana todennettuja tartuntoja raportoitiin yhteensä 17.

Tapaukset kunnittain (ei alle 5 tapauksen kuntia)

Tartuntamäärät ovat lähes tuplaantuneet Suomessa viimeksi kuluneiden seitsemän päivän aikana. Koronavirustartuntoja on todettu viimeisen seitsemän päivän jakson aikana koko Suomessa yhteensä 98. Sitä aiemman seitsemän päivän jakson aikana tartuntoja todettiin yhteensä 53.

Pelkästään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in alueella tartuntojen määrä on myös lähes tuplaantunut. Tuoreella seitsemän päivän jaksolla tartuntoja on raportoitu yhteensä 64, kun taas aiemmalla jaksolla niitä todettiin 33.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?