Tyttöjen huvipuisto­matka oli mennä mönkään, kun junan ovi ei auennut – sitten avulias apulais­konduktööri tuli hätiin: ”Ei tätä olisi voinut paremmin hoitaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tyttöjen huvipuisto­matka oli mennä mönkään, kun junan ovi ei auennut – sitten avulias apulais­konduktööri tuli hätiin: ”Ei tätä olisi voinut paremmin hoitaa”

Kahden 12-vuotiaan tytön junamatka Alahärmän Power Parkiin uhkasi mennä pieleen, kun junan ovi lakkasi toimimasta.

­

5.8. 10:36

Ystävykset lähtivät viime viikon perjantaina junalla Seinäjoelta kohti Alahärmää. Toisen tytön, Tarun, isä Ilkka Suksi oli saattamassa tyttöjä asemalla.

Tyttöjen oli tarkoitus nousta junasta Härmän asemalla, josta on ilmainen bussikuljetus Power Parkiin. Pian Taru kuitenkin soitti isälleen itkuisena ja sanoi, että junan ovi ei ollut auennut eivätkä he olleet päässeet nousemaan junasta pois.

– Ovi ei auennut vaikka he kuinka painelivat nappia, Ilkka kertaa.

Tytöt saivat kuitenkin heti apua, kun heidän ohitseen kulkenut nainen pysähtyi kysymään tytöiltä, onko heillä hätä. Hän auttoi tyttöjä etsimään junan konduktöörin ja pian junan apulaiskonduktööri soittikin Ilkalle.

Apulaiskonduktööri kertoi pitävän ruokatauon Kokkolassa ja lähtevänsä sitten seuraavalla junalla takaisin kohti Seinäjokea. Apulaiskonduktööri sanoi, että tytöt voivat nousta hänen kanssaan junasta Kokkolan asemalla ja hän voi huolehtia heistä siellä.

– Siellähän ne tytöt sitten viettivät ruokatauon Chydenian kauppakeskuksessa shoppailemassa. Se oli jo itsessään iso juttu tytöille päästä kahdestaan shoppailemaan.

Taru itse kertoo, että parhaana asiana päivästä jäi mieleen juuri shoppailu.

– Silloin oli jo niin helpottunut tunne, että tämä juttu selvisi, Taru sanoo.

Kun apulaiskonduktööri ja tytöt olivat nousseet junaan, soitti apulaiskonduktööri taas Ilkalle ja kertoi, että rataliikennekeskus on antanut luvan tehdä ylimääräisen pysähdyksen Härmässä, jotta tytöt pääsisivät vielä Power Parkiin. Normaalisti juna ei olisi pysähtynyt Härmän asemalla.

– Se oli kyllä aivan yllätys, että sellainenkin onnistui, Ilkka ihmettelee.

Tytöt matkustivat Kokkolasta Härmään ekstraluokassa. Koska Härmän asemalta ei enää kulkenut bussikuljetuksia Power Parkiin, VR maksoi tyttöjen taksimatkan huvipuistoon. Taru kertoo, että huvipuistossa oli hauskaa.

– Käytiin kaikissa hurjissa laitteissa.

Huonosti alkanut päivä kääntyikin lopulta jännittäväksi kokemukseksi.

– Kyllähän se oli aika kiva seikkailu, Taru toteaa.

– Ei tätä olisi voinut tämän paremmin hoitaa. Tästä jäi kaikille hyvä mieli, Ilkka kiittelee.

Ilkka kertoi tapauksesta alun perin kirjoittamassaan Facebook-päivityksessä. Hän ihmettelee, miten suuren suosion päivitys keräsi.

– Hyvä että tällainen positiivinenkin asia saa näin paljon huomiota.

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä vahvistaa, että junan oveen oli tullut tekninen vika ennen Härmän asemaa.

– Edeltävän aseman jälkeen kyseiseen oveen on tullut tekninen vika, eikä ovi ole enää auennut Härmän asemalla. Meillä on sellainen käytäntö, että kun ovivika havaitaan, konduktöörin merkitsee oven ja asiakkaat voivat kulkevat lähimmästä ovesta ulos, Tyynilä kertoo.

Tyynilä on iloinen, että tyttöjen kokemus junamatkasta oli oven rikkoutumisesta huolimatta lopulta positiivinen.

– Suurin kiitos kuuluu meidän henkilöstölle, joka on osannut ammattitaitoisesti ja positiivisella otteella huolehtia tytöistä.

Tyynilä haluaa korostaa, että vaikka juna pystyi tässä tapauksessa tekemään ylimääräisen pysähdyksen Härmässä, ovat tällaiset pysähdykset todella poikkeuksellisia.

– Pienetkin muutokset yksittäisten junien aikataulussa vaikuttavat muiden junien aikatauluihin. Yleensä näitä pysähdyksiä ei ole mahdollista tehdä johtuen muusta liikenteestä, mutta tällä kertaa olosuhteet olivat kohdillaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?