LM: Varhaiskasvatus on unohdettu koronaohjeistuksissa, sanoo OAJ - Kotimaa - Ilta-Sanomat

LM: Varhaiskasvatus on unohdettu koronaohjeistuksissa, sanoo OAJ

Koulujen syyslukukausi alkaa ensi viikolla suuressa osassa maata.

Leikkejä Päiväkoti Augustinassa Forssassa elokuussa 2018.

4.8.2020 6:16

Varhaiskasvatus on unohdettu koronavirusohjeistuksissa, minkä lisäksi alkavaa kouluopetusta uhkaa eriarvoisuus, arvioi opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen Lännen Medialle.

Luukkaisen mukaan varhaiskasvatukseen ei ole annettu yhtä kattavia ohjeita kuin pian alkavaan perusopetukseen. Kuitenkin varhaiskasvatus on jatkunut myös kesällä koulujen lomien aikana.

– Meille on tullut yhteydenottoja siitä, miksi varhaiskasvatuksesta ja sen ohjeistuksista ei pidetä huolta, Luukkainen sanoo jutussa.

Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta sanoo Lännen Medialle, että varhaiskasvatusta ja perusopetusta tarkastellaan kunnissa yhtä huolellisesti. Päivärinnan mukaan hänen tietoonsa ei ole tullut epäselvyyksiä tai riittämättömiä ohjeita varhaiskasvatuksessa.

Vastuu Opetushallituksen koronaohjeiden soveltamisesta peruskouluissa on kunnilla. Luukkaisen mukaan tämä voi lisätä eriarvoisuuden uhkaa, sillä kunnat voivat suhtautua suosituksiin kuten parhaaksi näkevät.

Luukkainen arvioi, että kunnilla on iso kynnys esimerkiksi etäopetukseen palaamisessa, mikäli koronatilanne sitä vaatisi.

Päivärinnan arvio on, että kunnat ovat valmistautuneet hyvin lukuvuoden alkamiseen.

– Lähtökohta on, että kouluun tullaan normaalisti ja noudatetaan hygieniaohjeita.

Koulujen syyslukukausi alkaa ensi viikolla suuressa osassa maata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?