Näin Marin kertoi aiemmin tulevista häistään: kosinta, hääpäivä ja vihkiminen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin Marin kertoi aiemmin tulevista häistään: kosinta, hääpäivä ja vihkiminen

Julkaistu: 2.8. 16:10, Päivitetty 2.8. 17:00

Sanna Marin ja Markus Räikkönen avioituivat siviilimenoin Kesärannassa lauantaina.

Lauantaina avioituneet pääministeri Sanna Marin (sd) ja hänen puolisonsa Markus Räikkönen antoivat viime keväänä muotilehti Voguelle laajan haastattelun, jossa he keskustelivat myös tulevista häistään. Tuolloin hääpäivää ei oltu vielä päätetty.

Pari kertoi Voguelle, että kirkkohäitä ei ole tiedossa, vaan siviilivihkiminen. Marin ja Räikkönen avioituivat Kesärannassa järjestetyssä hääjuhlassa, jossa vieraita oli noin 40. Tilaisuuteen osallistuivat vain parin lähimmät sukulaiset ja ystävät.

He kertoivat Voguelle myös, ettei kumpikaan heistä kosinut toista, vaan naimisiin meno oli yhteinen päätös. Hääpäivä valittiin kiireiselle parille sopivalla tavalla, etsimällä kalenterista sopiva ajankohta.

– Meidän on lisättävä päivä kalenteriin, Räikkönen tuumi Voguelle.

Marin on puhunut aiemminkin parin hääsuunnitelmista julkisuudessa. Itsenäisyyspäivänä vuonna 2016 Marin kertoi, että pari aikoo mennä naimisiin tulevana vuonna. Häät kuitenkin siirtyivät kiireiden vuoksi.

Jo tuolloin hän suunnitteli käyttävänsä tulevan vuoden Linnan juhlien pukua hääpukunaan. Hääpuvuksi valikoitui lopulta vuoden 2018 Linnan juhlien asu.

– Siinä saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jos minulle suunniteltaisiin sellainen hääpuku, jota voi muuttaa myös Linnan juhliin sopivaksi, Marin totesi vuonna 2016.

Marin kuvaili myös, etteivät hän ja tuleva sulhanen ole lainkaan ”hääihmisiä”, mutta he tahtovat naimisiin ja järjestää läheisilleen juhlat.

– Olen äitini ainoa lapsi, ja en voisi tehdä hänelle niin, ettemme järjestäisi häitä. Kaikki kaverimme ovat myös jo vannottaneet meitä pitämään isot bileet.

Perinteisiä kirkkohäitä ei ainakaan suunniteltu, koska hääpari ei kuulu kirkkoon. Marin ja Räikkönen vihittiin lauantaina siviilimenoin pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

Tuolloin 12 vuotta yhdessä ollut pari kertoi tottuneensa vuosien varrella hääkyselyihin. Yhteisiä vuosia ehti tulla vielä neljä lisää ennen kuin häitä päästiin juhlimaan.

– On lähipiiriltä tullut matkan varrelta kyselyitä, mutta meillä itsellämme ei ole ollut mikään kiire, Marin sanoi vuonna 2016.

Sittemmin häiden ajankohta on siirtynyt monta kertaa. Vuodelle 2018 suunnitellut häät siirtyivät juhlapaikan mentyä remonttiin. Kesäkuussa 2019 Anna-lehden haastattelussa Marin kertoi, että häitä tanssittaisiin ”tämän vuoden aikana”.

– Nyt on ollut vähän kiireitä poliittisten tehtävien takia. Näin ne tilanteet aina muuttuvat. Emme ole myöskään hirveän hyviä suunnittelemaan tällaisia asioita. Olemme kyllä menossa naimisiin, mutta katsotaan, milloin saamme häät kalenteriin, Räikkönen kertoi IS:lle viime joulukuussa.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?