LK ja IL: Uutuuskirja paljastaa – Sauli Niinistö oli saada vasemmiston nyrkistä kesken budjettineuvottelujen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

LK ja IL: Uutuuskirja paljastaa – Sauli Niinistö oli saada vasemmiston nyrkistä kesken budjettineuvottelujen

SAK:n järjestöjohtaja ja entinen kansanedustaja Matti Huutola (vas) kertoo kirjassa tuolloin valtiovarainministerinä toimineen Sauli Niinistön (kok) ja Jorma Vokkolaisen (vas) välisestä käsirysystä.

Kirjassa kerrotaan käsirysystä kansanedustajan ja silloisen valtiovarainministerin välillä.­

2.8. 13:17

SAK:n järjestöjohtaja ja varapuheenjohtaja, entinen kansanedustaja Matti Huutola (vas), kertoo Iltalehden ja Lapin Kansan mukaan Vesa Sompin kirjoittamassa uutuuskirjassa Matti Huutola – Heikomman puolella tulisesta tilanteesta, joka käytiin eduskunnan kuppilassa kesken budjettineuvottelujen.

Tuolloin valtiovarainministerinä toiminut Sauli Niinistö (kok) saapui eduskunnan kuppilaan budjettineuvotteluiden lomassa. Hän istui samaan pöytään Huutolan kanssa, ja näille tuli pientä sanaharkkaa. Huutola katsoi parhaimmaksi poistua pöydästä, jolloin hänen paikkansa otti puoluetoveri Jorma Vokkolainen (vas).

Sauli Niinistö valtiovarainministerinä vuonna 1997.­

Jorma Vokkolainen (1953-2001) valittiin eduskuntaan vuonna 1995 Kuopion vaalipiiristä.­

Tapauksesta kerrotaan pian julkaistavassa kirjassa.­

Niinistölle ja Vokkolaisen välille kehittyi kiivas keskustelu, jonka lomassa he tarttuivat toisiaan rinnuksista kiinni. Apuun huudettu Huutola säntäsi viereisestä pöydästä erottamaan riitapukareita toisistaan, jolloin Vokkolaisen kohti Niinistöä suunnattu nyrkki pamahti suoraan Huutolaa takaraivoon.

Niinistö ja Vokkolainen ohjattiin kuppilasta kotimatkalle eri teitä. He sopivat riitansa myöhemmin viimeisten budjettilakiäänestysten jälkeen.

– Äänestyksen päätyttyä Huutola huomasi, että Niinistö ja Vokkolainen marssivat yhdessä kuppilan takana olevaan huoneeseen ja kättelivät keskenään sopiakseen riitansa. Huutola kiiruhti paikalle ja totesi riitapukareille: ”Hienoa, että sovitte riitanne, se olin minä jota moksautettiin”, kirjassa sanotaan Iltalehden mukaan.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrottiin IS:lle, että Niinistö ei kommentoi asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?