Lauantaista tuli musta päivä liikenteessä – jo neljä kuollut onnettomuuksissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lauantaista tuli musta päivä liikenteessä – jo neljä kuollut onnettomuuksissa

Tältä tieltä auto suistui jokeen Tuusulassa.

Julkaistu: 1.8. 21:07

Elokuu käynnistyi Suomen teillä surullisissa merkeissä.

Lauantai on ollut liikenteessä musta päivä. Elokuun ensimmäisenä päivänä liikenneonnettomuuksissa on uutisoitu kuolleen yhteensä neljä ihmistä.

Kuolonkolarit tapahtuivat Tuusulassa, Karkkilassa, Heinolassa ja Kangasniemellä.

Varhain lauantaiaamuna Tuusulan Ruotsinkylässä Maisalantietä pitkin kulkenut henkilöauto suistui Tuusulanjokeen ja päätyi sinne katolleen. Puoli viiden aikoihin aamulla sattuneessa onnettomuudessa kuoli nuori nainen.

Autossa oli lisäksi kolme miestä, jotka kaikki loukkaantuivat vakavasti. Autossa olleet henkilöt olivat iältään 21–23-vuotiaita.

Toinen kuolononnettomuus tapahtui aamuseitsemän tienoilla Nelostiellä Heinolassa hieman Lusin liittymän pohjoispuolella Makkaramäellä. Henkilöauton ja kuorma-auton välisessä nokkakolarissa kuoli nainen.

Aamupäivällä Karkkilassa sattui kahden moottoripyörän ja henkilöauton risteyskolari. Toinen moottoripyöräilijöistä kuoli ja toinen loukkaantui onnettomuudessa lievästi. Pelastuslaitos oli saanut hälytyksen onnettomuudesta yhdentoista jälkeen aamupäivällä.

Auto suistui jokeen Tuusulassa varhain lauantaiaamuna. Onnettomuudessa kuoli nuori nainen.

Iltapäivällä noin 30-vuotias auton kuljettaja kuoli Kangasniemen Toivakantiellä, kun auto ajautui ulos tieltä ja törmäsi puuhun. Matkustajana ollut mies loukkaantui onnettomuudessa vakavasti, ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon Kuopioon.

Ilmoittaja kertoi auton osuneen puuhun noin kahden metrin korkeudella. Onnettomuus tapahtui kello kahden jälkeen iltapäivällä noin kaksi kilometriä kirkonkylältä länteen.

Oulun poliisilaitos kertoo, että lauantai oli kolarintäyteinen myös Jokilaaksojen kenttäjohtoalueella. Liikenneonnettomuuksia sattui Oulaisissa, Kalajoella ja Alavieskassa. Kuolonuhreilta kuitenkin vältyttiin.

Vakavin näistä kolareista tapahtui puoli kahdentoista aikoihin Alavieskassa Kalajoentiellä, jossa keski-ikäinen miespyöräilijä kääntyi risteyksessä yllättäen suoraan takaa tulleen matkailuauton eteen. Voimakkaasta jarrutuksesta ja väistöliikkeestä huolimatta matkailuauto törmäsi pyöräilijään. Pyöräilijä loukkaantui alustavien tietojen mukaan vakavasti ja hänet toimitettiin lääkärihelikopterilla sairaalaan.

Niin ikään heinäkuun puolivälin uutisoitiin olleen synkkää aikaa liikenteessä. Keskiviikon 15.7. ja torstaina 16.7. aikana Suomen teillä kuoli ainakin kahdeksan ihmistä kuudessa eri onnettomuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?