Helsingin käräjäoikeus: kaikki 12 epäiltyä vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin käräjäoikeus: kaikki 12 epäiltyä vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä

Vangitsemisoikeudenkäynnit pidettiin Pasilan poliisitalossa.

Julkaistu: 1.8. 14:49

Syytteiden nostamisen määräaika on 8. lokakuuta.

Helsingin käräjäoikeus on tänään lauantaina vanginnut 12 henkilöä todennäköisin syin murhasta epäiltyinä. Epäillyistä kymmenen on miehiä ja kaksi naisia. Epäillyt ovat syntyneet 70-, 80- ja 90-luvuilla.

Poliisi tiedotti perjantaina, että se tutkii Helsingissä tiistain ja keskiviikon välisenä aikana tapahtunutta henkirikosta murhana, mutta on ollut tutkinnallisista syistä vaitonainen tapahtumista.

Vangitsemisoikeudenkäynnit käytiin lauantaina Pasilan poliisitalolla. Jokaisen epäillyn osalta asia käsiteltiin erillisessä istunnossa. Istunnot käytiin suljetuin ovin, ja vangitsemisperusteet on määrätty salaisiksi. Käräjäoikeus kielsi kuvaamisen istuntosalissa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisista, ei ollut halukas kommentoimaan tapausta lauantaiaamuna Pasilan poliisitalolla. Larkio sanoi IS:lle, että asiasta tiedotetaan lisää maanantaina.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan osalla epäillyistä on yhteyksiä alamaailmaan, mutta kyse ei ole raskaan sarjan ammattirikollisista. HS:n mukaan yksi epäillyistä on samassa osuuskunnassa tunnetun takavuosien ammattirikollisen kanssa.

Lisäksi alamaailman lähteistä taustoitetaan HS:lle, että ainakin yhden epäillyn lähipiirillä on ollut alttiutta riitautua eri tilanteissa. Nyt tutkittavan henkirikoksen syyt eivät ole selvillä.

Syytteiden nostamisen määräaika on 8. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?