Henkilöauto paloi poroksi Nelostiellä Orimattilassa – savupatsas näkyi kilometrin päähän - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Henkilöauto paloi poroksi Nelostiellä Orimattilassa – savupatsas näkyi kilometrin päähän

Auto tuhoutui tulipalossa Orimattilassa.

Julkaistu: 1.8. 13:45

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Ari Paukkusen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin.

Henkilöauto syttyi ilmiliekkeihin ja paloi poroksi Nelostiellä Orimattilassa, noin kilometri ennen Tuuliharjan huoltoasemaa lauantaina. Pelastuslaitos sai asiasta ilmoituksen kello 12.32, mutta kun he saapuivat paikalle, ei mitään ollut enää tehtävissä.

Mökkimatkallaan tapahtumapaikan ohi ajanut Olga Muuri kertoo, että palavasta autosta kohonnut savupatsas näkyi noin kilometrin päähän. Muurin kulkiessa palavan auton ohi paikalle oli ehtinyt vasta ensihoidon yksikkö.

Auto paloi ilmiliekeissä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ari Paukkunen kertoo, että palo on jo sammutettu, mutta pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköt ovat vielä kohteessa. Paukkusen mukaan moottoritien oikean puoleinen ajokaista suljettiin sammutustöiden ajaksi.

Muuri kertoo, että auton ulkopuolella oli kaksi ihmistä ja koira. Toinen oli aikuinen mies ja toinen arviolta 10 vuoden ikäinen poika. Paukkusen mukaan tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Palo vaikutti Muurin mukaan siltä, että se uhkasi levitä maastoon.

– Tuli oli ehtinyt jo hieman levitä nurmikon puolelle, Muuri kertoo.

Savupatsas näky ainakin kilometrin päähän.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Henkilöauton merkki ja malli jäivät epäselviksi niin Muurille kuin Paukkusellekin. Kuvista päätellen kyseessä on peräkärryä vetänyt farmariauto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?