Nuori nainen kuoli ulosajossa – auto suistui katolleen Tuusulanjokeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nuori nainen kuoli ulosajossa – auto suistui katolleen Tuusulanjokeen

Onnettomuus tapahtui varhain lauantaiaamuna.

Vasemmalla lukijan lähettämä kuva tapahtumapaikalta. IS kävi paikalla lauantaina aamupäivällä.­

1.8.2020 12:04

Tuusulan Ruotsinkylässä tapahtui varhain lauantaiaamuna vakava tieliikenneonnettomuus, kun Maisalantietä pitkin kulkenut henkilöauto suistui Tuusulanjokeen.

Onnettomuudessa kuoli nuori nainen, Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin STT:lle. Hän kuoli onnettomuuspaikalle.

Autossa oli naisen lisäksi kolme miestä, jotka kaikki loukkaantuivat vakavasti onnettomuudessa. Yhden tila oli kriittinen. Kaikki autossa olleet olivat iältään 21–23-vuotiaita.

Pelastuslaitos hälytettiin Tuusulan Maisalantielle lauantaiaamuna puoli viiden aikaan. Ilmoittaja kertoi vastaan ajaneen auton ajautuneen äkillisen ja voimakkaan ohjausliikkeen seurauksena Tuusulanjokeen ja päätyneen sinne katolleen.

Neljästä autossa olleesta henkilöstä kaksi pääsi omin avuin ulos, mutta kaksi jäi loukkuun jokeen syöksyneeseen autoon.

Päivystävä palomestari Tomi Airaksinen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että loukkuun jääneet henkilöt saatiin pois joesta kahden sivullisten toimesta.

Toinen sivullisista huomasi tieliikenneonnettomuuden ollessaan ajamassa ohi omalla autollaan. Toinen kuuli onnettomuuden aiheuttaman äänen ja tuli siksi paikalle.

– Sivulliset menivät rohkeasti veteen, Airaksinen kertoo.

– Jos itse ajattelee, että menee veteen, missä ei näe mitään, niin kyllä siinä on esimerkillistä heittäytymistä pelastustoimintaan.

Kun sivulliset olivat saaneet loukkuun jääneet henkilöt pelastettua, he aloittivat hätäkeskuksen ohjeiden mukaisen elvytyksen.

Onnettomuuspaikalla käynyt Ilta-Sanomien kuvaaja kertoo tieltä olevan matkaa jokeen useita metrejä.

– Jäljet olivat sellaiset, että kyllä siellä aika kovaa oli vedetty.

Hän kertoo maassa näkyvän pitkiä renkaan jälkiä ja autonromua.

– Siellä oli ainakin yksi rengas, ikkunoita ja kaikennäköisiä muoviosia.

Poliisin tutkijalautakunta on käynyt tutkimassa onnettomuuspaikan. Poliisi selvittää onnettomuuteen syitä. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Tehtävälle osallistui poliisin lisäksi ensihoito ja pelastuslaitos. Pelastuslaitos teki onnettomuuspaikalla pelastussukellusta, jolla varmistettiin, että kaikki autossa olleet oli saatu ulos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?