Poliisi vaikenee veriteosta – 12 murhaepäiltyä vangittavana Pasilan poliisitalolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi vaikenee veriteosta – 12 murhaepäiltyä vangittavana Pasilan poliisitalolla

Vangitsemisoikeudenkäynnit pidetään Pasilan poliisitalolla Helsingissä.

Julkaistu: 1.8. 9:37, Päivitetty 1.8. 12:25

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio ei ollut halukas kommentoimaan tapausta IS:lle lauantaina Pasilan poliisitalolla.

Poliisi vaatii tänään 10 miestä ja kahta naista vangittavaksi murhasta epäiltynä Pasilan poliisitalolla järjestettävässä vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Helsingin käräjäoikeus on jo päättänyt viiden ensimmäisen epäillyn vangitsemisesta. Ensimmäisenä oikeus vangitsi 37-vuotiaan miehen murhasta epäiltynä todennäköisin syin. Aamun jälkeen oikeus on vanginnut lisäksi 40-, 35- ja 28-vuotiaat miehet ja 23-vuotiaan naisen. Kaikki tähän asti vangitut on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Vangitsemisoikeudenkäynnit jatkuvat Pasilassa lauantai-iltapäivään saakka. Epäillyt kutsutaan oikeussaliin yksitellen, ja istunnot käydään suljetuin ovin. Medialle ei myönnetty lupaa kuvata salissa lainkaan. Paikalle oli saapunut median lisäksi yksittäisiä yleisön edustajia.

Poliisi tiedotti perjantaina, että se tutkii Helsingissä tiistain ja keskiviikon välisenä aikana tapahtunutta henkirikosta murhana, mutta on ollut tutkinnallisista syistä vaitonainen tapahtumista.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisista, ei ollut halukas kommentoimaan tapausta lauantaiaamuna Pasilan poliisitalolla. Larkio sanoi IS:lle, että asiasta tiedotetaan lisää maanantaina.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan osalla epäillyistä on yhteyksiä alamaailmaan, mutta kyse ei ole raskaan sarjan ammattirikollisista. HS:n mukaan yksi epäillyistä on samassa osuuskunnassa tunnetun takavuosien ammattirikollisen kanssa.

Lisäksi alamaailman lähteistä taustoitetaan HS:lle, että ainakin yhden epäillyn lähipiirillä on ollut alttiutta riitautua eri tilanteissa. Nyt tutkittavan henkirikoksen syyt eivät ole selvillä.

Epäillyt ovat 70-, 80- ja 90-luvuilla syntyneitä. Syytteiden nostamisen määräaika on 8. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?