Ravintola suljettiin Raaseporissa korona­tartunnan takia – ravintola­päällikkö harmissaan: ”Yhden asiakkaan vaikutus aika iso” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ravintola suljettiin Raaseporissa korona­tartunnan takia – ravintola­päällikkö harmissaan: ”Yhden asiakkaan vaikutus aika iso”

Karjaalla sijaitseva ravintola joutuu pitämään oviaan suljettuna varotoimena koronan vuoksi.

Julkaistu: 30.7. 13:52

Raaseporilaisen ravintolan henkilökunta asetettiin koronakaranteeniin keskiviikkona.

Raaseporilainen ravintola Köttkontrollen Steakhouse & Meatbar sulki ovensa keskiviikkona koronatartunnan vuoksi. Ravintolassa oli ollut viime torstaina koronavirusta sairastanut asiakas, minkä vuosi koko henkilökunta asetettiin karanteeniin ja ravintola suljettiin.

Ravintolan henkilökunta sai tietää asiakkaan tartunnasta tiistaina.

– Raaseporin kaupungin tartuntatiimi suositteli, että karanteeniin asetettaisiin vain silloin paikalla olleet työntekijät, mutta päätimme varmuuden vuoksi laittaa karanteeniin koko henkilökuntamme, Köttkontrollen Steakhouse & Meatbarin ravintolapäällikkö Mikael Kokkonen kertoo.

Kokkosen mukaan kenelläkään henkilökunnan jäsenistä ei ole ollut koronaviruksen oireita. Hän ei ole myöskään kuullut, että muut virukselle ravintolassa altistuneet asiakkaat olisivat saaneet tartuntaa.

Ravintolapäällikkö kertoo sulkemispäätöksen olleen helppo. Myös asiakkaat ovat kiitelleet nopeasta reagoinnista ja rehellisestä ulostulosta.

– Olemme joutuneet perumaan paljon varauksia, mutta asiakkaat ovat suhtautuneet asiaan järjellä ja ymmärtäväisesti. Totta kai olisi ollut kiva saada pitää ovet auki koko kesän, mutta toistaiseksi mennään näin.

Ovien sulkeminen on Karjaan keskustataajamassa sijaitsevalle ravintolalle mittava takaisku – ja raadollinen osoitus siitä, ettei koronakurimus ole vielä ohi.

– Surkea fiilis, koska olimme juuri päässet taas vauhtiin ja asiakkaita oli käynyt reilusti. Tämä on rahallisesti ja muutenkin erittäin huono juttu, Kokkonen harmittelee.

Ravintolan avaamisesta ei ole vielä varmuutta. Työntekijöiden karanteeni loppuu näillä näkymin ensi torstaina, kaksi viikkoa altistumishetken jälkeen.

– Tarkkailemme tilannetta pitkin viikkoa.

Itsekin tiukassa kotikaranteenissa lymyilevä Kokkonen peräänkuuluttaa ihmisten vastuuta koronarajoitusten noudattamisessa. Yrittäjä joutui maksamaan tällä kertaa kalliisti yhden ihmisen varomattomasta käyttäytymisestä.

– Ihmisten kannattaisi pitää rajoitukset edelleen mielessä – ettei mentäisi sairaana tai edes pikku nuhassa minnekään. Nyt yhden asiakkaan vaikutus oli aika iso, hän tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?