Oulun poliisin mysteeriksi jäänyttä tehtävää ei ole vieläkään ratkaistu: ”Ehkä se oli kummitus..?” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oulun poliisin mysteeriksi jäänyttä tehtävää ei ole vieläkään ratkaistu: ”Ehkä se oli kummitus..?”

Oulun poliisilaitos kertoo oudosta tapahtumasarjasta Facebookissa.

Julkaistu: 29.7. 22:44

Poliisin mukaan kyseessä oli asuttu asunto.

Oulun poliisi kertoo Facebook-päivityksessään oudosta tehtävästä, joka poliisilla oli aiemmin tänä kevään, ja johon ei vieläkään ole saatu vastausta.

Kerrostalon asukkaat valittivat, kun yhdessä asunnossa hakattiin tuntien ajan pattereita niin, että korvissa soi. Pauke paikallistettiin yhteen asuntoon, minkä jälkeen poliisi sulki muut asunnot ja talon yhteistilat.

– Kuulimme patterin paukutuksen selvästi rappukäytävään, ja siirryimme pimpottelemaan kohdeasunnon ovea. Ovea ei avattu, mutta postiluukusta kurkistelemalla havaitsimme asunnon olevan pimeä ja että postia oli kertynyt runsaasti eteiseen, päivityksessä kirjoitetaan.

– Huutelimme asuntoon sisälle ja kerroimme virkavallan läsnäolosta. Huutoon vastattiin paukuttamalla patteria.

Virkavalta alkoi aavistaa, ettei asunnossa olevalla henkilöllä ollut kaikki kunnossa. Niinpä päivystävän komisarion luvalla poliisi tilasi oven avauksen kiinteistöhuollosta.

– Odotellessamme jatkoimme puhutusta postiluukun kautta asuntoon ja meille vastattiin paukuttamalla patteria. Kysyimme asunnossa olijalta, onko hän loukkaantunut ja pyysimme paukauttamaan patteria kaksi kertaa, jos hän tarvitsi apua. Kuulimme kaksi kumeaa pamausta.

Facebook-päivityksessä kerrotaan, kuinka poliisi oli juuri alkamassa tilata paikalle ambulanssia, kun kiinteistöhuolto tuli avaamaan oven.

– Oven avauduttua ilmoitimme poliisin tulevan sisään ja aloimme tarkistaa asuntoa.

Asunnossa odotti kuitenkin yllätys.

– Voitte uskoa, että olimme melko puulla päähän lyötyjä, kun emme löytäneet asunnosta ristinsielua. Se oli tyhjä. Myös patterin kolina vaikeni tyystin.

Facebook-päivityksen kommenteissa poliisi selventää kyseessä olleen asuttu asunto.

– Asunto sijaitsi kerrostalossa siinä määrin korkealla, että jos parvekkeen kautta asunnosta olisi joku kadonnut ennen poliisin sisäänmenoa, olisi tällä pitänyt olla kyky lentää, poliisin kommentissa kirjoitetaan.

Mitään järjellistä selitystä tapahtumille ei löytynyt. Päivityksessä pohditaankin, mahtoiko joku naapureista pilailla virkavallan kustannuksella. Tai jos ei naapuri niin joku muu:

– Ehkä se oli kummitus..?

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?