Nokkakolariin moottoritiellä vastaan tulleen kanssa päättynyt karkumatka sai alkunsa Keravalta – takaa-ajo Lahdenväylällä kilometrien pituinen

Liikenne ruuhkautui iltapäivällä pahoin.

29.7.2020 20:42

Poliisin takaa-ajama auto kolaroi vastaantulevaan autoon ajettuaan moottoritietä väärään ajosuuntaan Lahdenväylällä Järvenpään ja Mäntsälän kuntarajalla keskiviikkona iltapäivällä.

Poliisia karkuun lähtenyt ajoi nokkakolarin vastaantulevien kaistalla Lahden moottoritiellä yksi loukkaantui vakavasti.

Liikenne ruuhkautui iltapäivällä pahoin, kun toinen kaista suljettiin onnettomuuden takia. Kello kuuden aikaan kaista saatiin avattua liikenteelle, ja kello seitsemän jälkeen liikenne kulki jälleen normaalisti molempiin suuntiin.

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti yksi ja lievemmin kolme ihmistä. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta neljän jälkeen iltapäivällä.

Poliisi oli yrittänyt pysäyttää autoa Keravan seudulla

Takaa-ajettu ajoi moottoritietä väärään ajosuuntaan ja törmäsi toiseen henkilöautoon. Päivystävä palomestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo STT:lle, että takaa-ajetussa autossa olleet kaksi ihmistä loukkaantuivat lievästi ja pääsivät itse ulos autosta.

Poliisia paennut kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistalla pohjoisesta etelään ja törmäsi vastaan tulevaan autoon, jossa oli kiinni peräkärry.

Toisessa ajoneuvossa ollut iäkäs pariskunta oli vielä sisällä ajoneuvossa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Heistä kuskina ollut mies loukkaantui kolarissa vakavammin. Loukkaantuneet on viety onnettomuuspaikalta jatkohoitoon.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo STT:lle, että kyseessä oli tavanomainen liikenteenpysäytystilanne. Poliisi oli yrittänyt pysäyttää autoa Keravan seudulla, mutta kuljettaja olikin lähtenyt ajamaan poliisia pakoon.

Poliisin mukaan takaa-ajoa ehti jatkua useiden kilometrien ajan, sillä moottoritietä ajettiin molempiin suuntiin. Keravalta karkuun lähtiessä takaa-ajettu ajoi oikealla kaistalla, mutta päätyi kääntymään vastaantulevien kaistalle.

Takaa-ajetussa autossa olleet kaksi ihmistä loukkaantuivat lievästi ja pääsivät itse ulos autosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?