Poliisi varoittaa kaljakellujia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi varoittaa kaljakellujia

Poliisi varoittaa Kaljakelluntaan osallistuvia vaarallisesta paikasta. Kaljakellujia odotetaan lipuvan jokimaisemissa Vantaalta alkaen tulevana lauantaina.

Helsingin poliisin ja pelastuslaitoksen arvion mukaan Raide-Jokerin siltatyömaa Maaherrantiellä on kaljakellujille vaarallinen. Vedessä olevien tolppien välit ovat ahtaat.

29.7.2020 17:00

Helsingin poliisi ja pelastuslaitos arvioivat, että Raide-Jokerin siltatyömaa Maaherrantiellä on kellujille vaarallinen. Vedessä olevien tolppien välit ovat ahtaat. Jos kellujat ruuhkautuvat sillalle ja tapahtuu onnettomuus, pelastaminen on vaikeaa. Aidatun työmaa-alueen kohdalla ei voi rantautua, poliisi toteaa.

– Kaljakelluntaan osallistuvien oman turvallisuuden takia poliisi kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla, joka on viimeinen turvallinen rantautumispaikka ennen työmaa-aluetta, sanoo komisario Jarmo Heinonen tiedotteessa.

Poliisi aikoo valvoa tapahtumaa muun partiointinsa yhteydessä. Poliisi muistuttaa, ettei ketään saa päästää vesille vaarallisen päihtyneenä eikä roskia jättää luontoon.

Viime vuonna eli ennen koronapandemiaa kellujia oli Keravanjoessa poliisin arvion mukaan noin 600.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?