Mies sai kuolettavat vammat Kaivohuoneen edustalla tapahtuneessa pahoinpitelyssä – poliisi julkaisi epäiltyjen kuvat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies sai kuolettavat vammat Kaivohuoneen edustalla tapahtuneessa pahoinpitelyssä – poliisi julkaisi epäiltyjen kuvat

Poliisi ei ole vielä tavoittanut heinäkuun alussa tapahtuneen, kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn tekijöitä.

Mies pahoinpideltiin kahdesti Ravintola Kaivohuoneen ulkopuolella heinäkuun alussa, ja hän kuoli vammojen seurauksena. Poliisi kaipaa tietoja tapaukseen liityvistä henkilöistä.

28.7.2020 12:50

Helsingin poliisi tutkii lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4.–5.7.2020 Kaivopuistossa ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtunutta pahoinpitelyä ja kuolemantuottamusta.

Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä, eikä heidän henkilöllisyytensä ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää sekä havaintoja tapahtumista että kuvissa olevien henkilöiden tunnistusta.

– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Neljää nuorta ulkomaalaistaustaisessa seurueessa ollutta miestä epäillään rikoksista. Poliisi pyrkii tunnistamaan molemmat kuvassa olevat miehet: mustapaitaisen, jonka paidassa oli valkoiset silmät ja valkopaitaisen.

Tapahtumat saivat alkunsa Kaivohuoneella kello 1.00 annetun valomerkin jälkeen.

Ravintolassa iltaa viettämässä ollut nuorten miesten seurue oli poistumassa muiden asiakkaiden mukana ravintolasta, kun narikkatilassa entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä ilman syytä. Lyöjä oli osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.

Yksi poliisin etsimistä henkilöistä käytti durag-huivia eli huivia, joka voidaan sitoa kireäksi pään ympärille.

Nahistelu seurueiden välillä jatkui ravintolan ulkopuolella. Valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan ulkomaalaistaustainen seurue haastoi edelleen riitaa.

Toinen seurue oli passiivinen ja hajaantui, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta, vasemmalla puolella.

He yrittivät mennä väliin, mutta miehet estivät heidän väliinmenon ja pahoinpitelivät väliin yrittäneitä. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty ennen kuin hän yritti mennä väliin edellä mainittuun pahoinpitelyyn.

– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Larkio jatkaa.

Havainnot tapahtumista ja valvontakamerakuvissa olevien henkilöiden tunnistukset voi lähettää sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsapp-sovelluksen kautta numeroon 050 562 7405.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?