Nyhtökauran hampurilaispihvierässä havaittu listeria-bakteeria – tuote-eriä vedetään myynnistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nyhtökauran hampurilaispihvierässä havaittu listeria-bakteeria – tuote-eriä vedetään myynnistä

Takaisin vedettäviä tuotteita on myyty kahdenlaisessa pakkauksessa.

Julkaistu: 24.7. 18:02

Varotoimenpiteenä takaisinveto on laajennettu koskemaan myös kaikkia muita Nyhtökauran hampurilaispihvieriä.

Nyhtökauran hampurilaispihvierä vedetään pois markkinoilta listeriavaaran vuoksi. Gold&Green Foods tiedottaa, että yhdestä tuote-erästä on löytynyt Listeria monocytogenes -bakteeria, ja varotoimenpiteenä takaisinveto on laajennettu koskemaan myös kaikkia muita hampurilaispihvin tuote-eriä.

Takaisinvedettävä tuote on Gold&Greenin Nyhtökaura hampurilaispihvi 240g. Takaisinveto koskee tuote-eriä, joiden parasta ennen päiväys on 25.7.2020, 1.8.2020, 2.8.2020, 8.8.2020 ja 9.8.2020.

Takaisinveto ei koske muita Nyhtökaura-tuotteita.

– Pahoittelemme tapahtunutta. Olemme suorittaneet tehtaallamme perusteelliset puhdistustoimenpiteet ja edelleen tehostaneet omavalvontaamme, yritys tiedottaa.

Tiedotteessa suositellaan, että takaisinvedettävää tuoteta ei käytetä, vaan avaamattomat pakkaukset palautetaan ostopaikkaan. Jo avatut paketit tulee hävittää.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Pauligin kuluttajapalvelu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan listeria on bakteeri, joka aiheuttaa listerioosi-nimistä tautia. Tauti on vaarallinen, sillä sairastuneista 25 prosenttia kuolee. Vaarassa ovat erityisesti hyvin iäkkäät, monisairaat ja vastasyntyneet. Terve aikuinen tai lapsi sairastuu harvoin vakavasti.

Itämisaika listeriaa sisältäneen elintarvikkeen nauttimisesta oireiden alkamiseen vaihtelee viikon ja kolmen kuukauden välillä. Siihen vaikuttaa elintarvikkeessa oleva listerian määrä ja henkilön oma vastustuskyky.

Listerioosi voi olla oireeton tai oireet voivat olla hyvin lieviä flunssan tai vatsataudin oireita.

Vanhuksilla sekä henkilöillä, joiden vastustuskyky on heikentynyt perussairauden vuoksi, listerioosi ilmenee tavallisesti vaikeana yleisinfektiona tai aivokalvontulehduksena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?