Miestä lyötiin teräaseella useita kertoja Joensuussa – silminnäkijä ja poliisikoira jäljittivät epäillyt - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Miestä lyötiin teräaseella useita kertoja Joensuussa – silminnäkijä ja poliisikoira jäljittivät epäillyt

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi rikoksesta epäillyt todennäköisin syin tapon yrityksestä maanantaina.

22.7.2020 13:30

Itä-Suomen poliisilla on kiireinen poliisitehtävä Joensuussa torstaina.

– Poliisi sai torstaina 16.7. vähän ennen puoltayötä hätäkeskuksesta tiedon, että Joensuun Kauppakadulla oli meneillään tappelu, jutun tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kimmo Wetterstrand kertoo Ilta-Sanomille.

Poliisipartion ollessa matkalla tapahtumapaikalle tuli vielä lisätieto, jonka mukaan tappelussa oli käytetty teräasetta ja kaksi osallista oli paennut paikalta.

Ilmoittaja seurasi kaksikkoa

Tapauksesta ilmoittanut mies oli lähtenyt seuraamaan tapahtumapaikalta paennutta kaksikkoa.

– Häneltä saatujen vinkkien avulla poliisikoira löysi kaksi rikoksesta epäiltyä Kalevalankadulla olevan kiinteistön sisäpihalta. Poliisi otti tekoon epäillyt 1991 ja 2000 syntyneet joensuulaiset miehet kiinni, Wetterstrand sanoo.

Lyötiin useita kertoja teräaseella – ase löytyi roskalaatikosta

Vuonna 1995 syntynyttä joensuulaista miestä lyötiin tilanteessa teräaseella useita kertoja eri puolille vartaloa. Osa vammoista oli hengenvaarallisia.

– Asianomistajalla ei ole enää hengenvaaraa. Tähän mennessä esitutkinnassa on selvinnyt, että osalliset tunsivat toisensa entuudestaan ja teon motiivina on ilmeisesti olleet vanhat kaunat, Wetterstrand kertoo.

Tapahtumaan liittyen on kuulusteltu todistajana runsaasti silminnäkijöitä.

Mahdollisen tekovälineen poliisi on löytänyt Kauppakadun varrella sijaitsevasta roskalaatikosta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi rikoksesta epäillyt todennäköisin syin tapon yritykseen maanantaina 20.7. Syyte asiassa on nostettava viimeistään lokakuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?