Epäillyn murha­yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja matkalla salaiseen paikkaan – ”Piilottelen siellä, kunnes epäillyt ovat kiinni” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Epäillyn murha­yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja matkalla salaiseen paikkaan – ”Piilottelen siellä, kunnes epäillyt ovat kiinni”

Raa’an väkivallanteon kohteeksi joutunut jämsäläispoliitikko kotiutettiin tiistaina sairaalasta.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin perjantaina hänen kotonaan Jämsänkoskella.­

21.7.2020 16:39

Raa’an väkivallanteon uhriksi joutunut jämsäläispoliitikko Pekka Kataja (ps) kotiutettiin tiistaina sairaalasta. IS tavoitti miehen, kun hän oli matkalla salaiseen paikkaan.

– Aion piilotella siellä siihen asti kunnes epäillyt tekijät on saatu kiinni, Kataja sanoo.

Katajan epäilleen joutuneen murhan yrityksen kohteeksi tämän kotiovella perjantaina. Aluksi epäiltiin ryöstöä. Sitten nimikkeeksi muuttui tapon yritys, ja nyt tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

– Itse olin alusta lähtien sitä mieltä, että tekijöiden tarkoituksena oli tappaa minut, Kataja sanoo.

– Kaverini vie minua juuri turvaan salaiseen paikkaan, ja matkalla kuulin radiouutisista, että teon nimike on muuttunut murhan yritykseksi ja tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille.

Pekka Kataja kertoo olleensa jonkin aikaa taju kankaalla.­

Murhan yritykseen voisi viitata teon raakuus. Kataja sai päähänsä 21 lyöntireikää ja niihin ommeltiin 151 tikkiä. Katajan kertoman mukaan lääkärit pitivät ihmeenä sitä, että hän selvisi hengissä.

Toinen murhan yrityksen tunnusmerkki voisi olla teon suunnitelmallisuus. Toinen hyökkääjä ilmoitti Katajan mukaan tuovansa hänelle pakettia ja näin hyökkääjä sai Katajan avaamaan oven. Sen jälkeen alkoi Katajan mukaan silmitön rusikointi.

– Teko oli hyvin suunniteltu, Kataja sanoo.

IS tavoitti tiistaina Pekka Katajan, kun hän oli matkalla piilopaikkaan.

– Aion olla siellä ainakin siihen saakka, kunnes tekijät löytyy. Vaikka enhän minä tiedä, vaikka tekijät olisi saatu jo kiinni. En tiedä tutkinnasta sen enempää kuin mitä radiouutisista kuulin.

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa Katajalla todettiin muun muassa kallonmurtuma ja aivoverenvuoto. Lisäksi peukalo ja kolme kylkiluuta oli murtunut.­

Itse tapahtumaa, siis väkivallantekoa, Kataja ei aio enää kommentoida.

– En kommentoi muusta kuin omasta voinnistani. Vointi on hyvä, ja minut on kotiutettu.

Keskusrikospoliisin mukaan rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua esitutkinnan edetessä.

– Tapauksen esitutkinta on kesken ja sitä jatketaan aktiivisesti. Tämänhetkisten tietojen perusteella kyseessä on raaka henkeen ja terveyteen kohdistunut teko, jonka tutkinnassa Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos tekevät edelleen tiivistä yhteistyötä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Karhunen Keskusrikospoliisista lausuu tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?