THL:n hyvät uutiset: Koronavirusepidemia hiipuu yhä Suomessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL:n hyvät uutiset: Koronavirusepidemia hiipuu yhä Suomessa

Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla.

Julkaistu: 16.7. 15:40

THL:n mukaan Suomen virustestauskapasiteetti on nyt yli sosiaali- ja terveysministeriön asettaman 10 000 näytteen tavoitteen.

Koronavirustilanne on Suomessa edelleen rauhallinen, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Todettujen tartuntojen määrä on jatkanut laskuaan kahteen edelliseen viikkoon verrattuna. Viime viikolla uusien tapausten ilmaantuvuus oli 0,4 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Laboratorioissa voidaan ottaa tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä, mikä on yli sosiaali- ja terveysministeriön asettaman 10 000 näytteen tavoitteen.

Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Positiivisten tautitapausten osuus testatuista näytteistä on edelleen laskenut.

Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä 7 296 tartuntatapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328.

Keskiviikkona sairaalahoidossa oli yhteensä seitsemän potilasta, joista kukaan ei ole tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut selvästi huhti- ja toukokuulta ja tasaantunut viime viikkojen aikana.

Koska kausityöntekijöiden keskuudessa on havaittu muutamia tapausryvästymiä ja altistumisia infektiolle, THL seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä ja torjuntatoimien vaikutusta yhteistyössä alueellisten terveysviranomaisten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?