Rovaniemellä jo yli 200 altistunut korona­virukselle

Rollohallissa ja Hoplopissa vierailleista yli sata on määrätty karanteeniin.

Koronavirustartunnan saanut lapsi vieraili Rovaniemellä sisäleikkipuisto HopLopissa. Kuvituskuva.

15.7.2020 15:49

Rovaniemellä samaan tartuntaketjuun liittyvien korona-altistuneiden määrä on noussut jo yli kahteensataan. Asiasta uutisoi aiemmin Yle.

Rovaniemellä todettiin viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa, joiden seurauksena Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa altistui yhteensä sata ihmistä.

Altistuneiden testauksen yhteydessä löydettiin vielä kolmas uusi tartunta päiväkotilapsella.

– Lapsi oli keskiviikkona vieraillut aktiviteettipuisto Hoplopissa, mistä johtuen altistuneiden joukko kasvoi entisestään, Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas kertoo STT:lle.

Hoplopin tiloissa pienempi riski saada tartunta

Rollohallissa ja Hoplopissa vierailleista on Broasin mukaan määrätty karanteeniin tähän mennessä 107 ihmistä, mutta luku saattaa vielä muuttua.

– Ohjeistimme, että ainoastaan tartunnan saaneen kanssa samaan aikaan eli kello yhdentoista aamupäivällä ja kolmen iltapäivällä välillä vierailleiden tulee ottaa yhteyttä tartuntaviranomaisiin karanteeniin asettamiseksi, Broas kertoo.

Hoplopissa vierailleiden riski saada tartunta on Broasin mukaan pienempi kuin aiemmissa kahdessa tapauksessa, koska kyseessä on näitä huomattavasti suurempi sisätila.

Aiemmissa tapauksissa testattiin kaikki altistuneet.

– Halusimme laajoilla seulonnoilla selvittää myös tartuntaketjujen alkuperää, koska tartunnoilla ei ollut selvää yhteyttä Ruotsiin tai muualle alueille, joissa koronaa esiintyy enemmän, Broas kertoo.

Poropolun päiväkodin ja Puolustusvoimien seulonnoissa kaikki muut seulontatulokset ovat olleet negatiivisia. Tästä johtuen uusia tartuntoja ei Broasin mukaan välttämättä enää ilmene näiden tapauksien yhteydessä.

– Täytyy kuitenkin odottaa Hoplopissa altistuneiden kahden viikon karanteeniajan loppuun, ennen kuin voidaan saada tästä varma tieto, Broas muistuttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?