Mari, 39, parkkeerasi Toyota Corollansa Vesa Keskisen ilmaisbensajonoon jo aamupäivällä – 7,5 tunnin jälkeen viesti yhä jonottaville oli pahaenteinen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mari, 39, parkkeerasi Toyota Corollansa Vesa Keskisen ilmaisbensajonoon jo aamupäivällä – 7,5 tunnin jälkeen viesti yhä jonottaville oli pahaenteinen

Viimeiset toiveikkaat istuivat illan saapuessa jonottamassa Vesa Keskisen tarjoamaa ilmaista bensaa.

13.7. 22:36

Kyläkauppias Vesa Keskisen tarjoama ilmainen bensiini on sekoittanut liikennettä Tuurissa koko maanantain. Keskisen syntymäpäivän kunniaksi tarjottavaa polttoainetta oli tarkoitus jakaa puoleen yöhön saakka, ja paikalla oli kilometrien autojono vielä illan hämärtyessä.

Neljältä iltapäivällä Mersuineen jonoon saapunut Arttu Riihimäki, 17, kertoi ennen iltakymmentä olevansa arviolta 400 metrin päässä bensatankista. Toiveet ilmaisesta bensiinistä elivät edelleen.

­

­

– Olen laskenut että jono liikkuu noin 330 metriä tunnissa. Bensiiniä tuodaan aina tankkirekalla lisää ja kahteentoista asti sitä myydään, hän kertoo.

Tuurin naapurikunta Kuortaneelta tulleen Riihimäen mukaan tunnelma jonossa on ollut hyvä vaikka kaikki halukkaat eivät enää ehdi bensaa saada tuntien jonottamisesta huolimatta.

– Itselläni ainakin on aika kulunut. Aina kun letka pysähtyy niin edessä olevat autoilijat nousevat ulos jaloittelemaan. Eivät ne mitenkään ärtyneitä näytä.

Poikkeusluvalla ajokortin saaneen Riihimäen mukaan auton polttoaineen pitäisi riittää tankille saakka kun moottorin sammuttaa aina seisoessa.

­

­

Riihimäen mukaan hänen saapuessa jonottamaan paikalla oli jo kaksi 1,7 kilometrin mittaista autoletkaa. Pisimmillään jonojen on kerrottu venyneen jopa 8 kilometrin mittaisiksi, ja paikalla on ollut kymmeniä järjestysmiehiä pitämässä tilannetta hallinnassa.

Espoolainen Mari, 39, kertoo tulleensa Tuuriin jo aamupäivän puolella yhdentoista maissa. Tarkoituksena oli ensin käydä kaupassa ja huvipuistossa ja asettua vasta sitten jonottamaan. Jo tuolloin kilometrin mittaiseksi venynyt jono sai kuitenkin hänet pysäköimään Toyota Corollansa heti letkan jatkoksi ja poistui vasta sitten asioilleen.

Viideltä iltapäivällä bensapumput avattiin ja jono alkoi liikkua. Myös Mari palasi autolleen.

– Rupateltiin siinä muiden jonottajien kanssa. Joku sanoi käyneensä mittaamassa että neljän aikaan olisi ollut jo viiden kilometrin jono meidän jälkeen.

­

­

Bensapumpuilla oli hänen mukaansa paikalla ”maksajat” jotka käynnistivät pumput tankkaajille. Marin mukaan he vakuuttivat bensan kyllä riittävän, mutta sanoivat ajan loppuvan ennen kuin kaikki ehtivät käydä tankkaamassa.

Mari pääsi tankkaamaan puoli seitsemän maissa illalla. Autossa vietetty aika jäi siis vain muutamaan tuntiin.

– Aika tyhjä auton tankki alkoi olla jo siinä vaiheessa kun ajattelin mennessä etten käy tankkaamassa, hän nauraa.

­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?