Ex-poikaystävä raiskasi, vainosi ja tunkeutui turvalukkojen läpi kotiin – nainen menetti tekojen takia työpaikan ja elämästä tuli helvettiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ex-poikaystävä raiskasi, vainosi ja tunkeutui turvalukkojen läpi kotiin – nainen menetti tekojen takia työpaikan ja elämästä tuli helvettiä

Käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan miehen 38 rikoksesta neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Vaasan hovioikeus pysytti tuomion voimassa tuoreessa ratkaisussaan.

Julkaistu: 13.7. 18:36

Nainen kuuli uhkauspuhelussa aseen lataus- ja laukaisuääniä.

Entinen poikaystävä raiskasi, vainosi, uhkasi, pahoinpiteli ja tunkeutui turvalukkojenkin läpi naisen kotiin Länsi-Suomessa.

Käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan miehen 38 rikoksesta neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Vaasan hovioikeus pysytti tuomion voimassa tuoreessa ratkaisussaan.

Mies tuomittiin muun muassa kolmesta raiskauksesta, kahdesta vainoamisesta, kolmesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja kahdesta lähestymiskiellon rikkomisesta.

Miehen tekojen takia uhri menetti työpaikkansa, koska ei uskaltanut tulla työvuoroihinsa. Hän joutui muuttamaan asunnostaan.

Oikeuden mukaan naisella oli syytä pelätä henkensä puolesta. Mies muun muassa istui naisen päälle, piti veistä tämän kaulalla ja uhkasi tappaa.

Mies häiritsi uhria pitkään ja useita eri viestintävälineitä käyttäen. Erilaisia yhteydenottoja saattoi tulla satoja päivässä.

Viestit muuttuivat karkeammiksi ja uhkaavammiksi. Viestien sisältö vaihteli huorittelusta muihin solvauksiin, uhkauksiin ja rakkaudenjulistuksiin. Mies uhkasi raiskata ja tappaa, jos he eivät palaa yhteen. Mies uhkasi mm. repiä naisen naaman. Hän myös kuvasi naista sälekaihtimien läpi ja kyttäsi parkkipaikalla, keitä naisen luona käy.

Raiskauksen jälkeen nainen pakeni lastensa kanssa turvakotiin, kun mies tuli ovelle.

Oikeuden mukaan naisen tahdolla ei ollut miehelle mitään merkitystä. Mies halusi pelotella, ettei nainen alkaisi seurustella kenenkään muun miehen kanssa. Mies tiedusteli jatkuvasti naisen menemisistä, seurustelusuhteista ja intiimiasioista eri yhteydenottokanavia ja erilaisia käyttäjäprofiilia käyttäen.

Mies uhkasi, että jos hän joutuu naiseen kohdistuneista teoista vankilaan, hän tulee katkeroitumaan niin, ettei nainen saa elää koskaan normaalia elämää vaan loppuelämä on ”kurja”.

Osa miehen uhkauksista saatiin nauhalle. Sinne taltioitui muun muassa ampuma-aseen lataus- ja laukaisuääniä. Mies oli aiemmin kertonut, että hänellä on aseita.

”Hyväksy nyt (kirosana) että olen sun mies, loppuelämän (kirosana) mies”, mies sanoo tallenteella.

Oikeudessa kuultu todistaja kertoi, että hän oli pikkuhiljaa tullut tietoiseksi naisen tilanteesta ja havahtunut miehen mustasukkaisuuteen ja pakkomielteiseen suhtautumiseen naiseen. Nainen ei itse ollut uskaltanut kertoa kaikista tapahtumista lähipiirilleen.

Naisen käytös oli vuoden aikana muuttunut. Nainen oli alkanut pitää turvalukkoja aina kiinni eikä uskaltanut avata ovia kyselemättä, kuka on oven takana. Nainen ei ollut uskaltanut ilmoittaa hänelle tapahtuneista rikoksista työnantajalleen. Nainen oli todistajan mukaan irtisanottu, koska hän ei uskaltanut mennä työvuoroihin.

Nainen ei todistajan mukaan enää pystynyt huolehtimaan lapsista, vaan oli joutunut laittamaan lapset asumaan lasten isän luo. Nainen oli ollut aikaisemmin iloinen, reipas ja empaattinen ja pärjännyt yksin. Miehen tekojen myötä nainen ei enää uskaltanut käydä edes kaupassa. Todistajan mukaan mies oli tuhonnut naisen elämän täysin.

Naisen mukaan suhde päättyi viimeistään tammikuussa 2019, mutta mies ei sitä hyväksynyt. Nainen myös ilmoitti selvästi ja useaan kertaan, ettei halua miehen yhteydenottoja eikä seurustelusuhde tule jatkumaan.

Todistajan mukaan mies teki naisen elämästä helvetin.

Mies tuomittiin maksamaan naiselle yli 20 000 euron korvaukset kärsimyksistä. Mies tuomittiin myös mm. rattijuopumuksista ja huumausaineen käyttörikoksista.

Ilta-Sanomat ei julkaise miehen nimeä uhrin ja hänen lastensa suojelemiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?