Teknisen virheen seuraus: Oikeustieteelliseen otettiin 46 uutta opiskelijaa enemmän kuin aiottiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Teknisen virheen seuraus: Oikeustieteelliseen otettiin 46 uutta opiskelijaa enemmän kuin aiottiin

Lisäpaikoista tiedotti Itä-Suomen yliopisto.

Julkaistu: 13.7. 17:06

Oikeustieteellisen pääsykoepisteitä laskettiin väärin.

Oikeustieteelliset tiedekunnat ottivat valintakokeiden pisteytyksessä tapahtuneen virheen vuoksi yhteensä 46 uutta opiskelijaa enemmän kuin alun perin suunniteltiin, Itä-Suomen yliopisto tiedottaa.

Viime torstaina huomattiin, että valintakokeiden pisteitä oli laskettu väärin. Virhe koski koko oikeustieteellisen alan yhteisvalintaa, jossa olivat mukana Itä-Suomen, Helsingin, Lapin ja Turun yliopistot.

Yliopistot olivat jo tiedottaneet opiskelijavalinnoistaan, ja vähän aikaa näytti siltä, että osa opiskelupaikasta tiedon saaneista voisi joutua pettymään. Yliopistot tiedottivat kuitenkin perjantaina, että aloituspaikkojen määrää lisätään ja kaikki paikan saaneet saavat myös pitää paikkansa.

Itä-Suomen yliopiston mukaan virhe johtui siitä, että hakijoille oli vastausten automaattisessa optisessa tarkastuksessa kirjautunut virheellisesti miinuspisteitä tehtävistä, joihin hakija on ruksinut ”ei vastausta” -kohdan.

Helsingin yliopistoon otettiin 23 ylimääräistä opiskelijaa, joista 4 Vaasassa toteutettavaan koulutukseen. Turun yliopistoon otettiin 10 ylimääräistä opiskelijaa, Lapin yliopistoon 8 ylimääräistä opiskelijaa ja Itä-Suomen yliopistoon 5 ylimääräistä opiskelijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?