Ex-malli Roswitha Möhringin poika on kuollut – Marianne Heikkilä siunasi oman pikkuveljensä haudan lepoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ex-malli Roswitha Möhringin poika on kuollut – Marianne Heikkilä siunasi oman pikkuveljensä haudan lepoon

Marko Heikkilä menehtyi juhannuksen jälkeisenä maanantaina 22. kesäkuuta vain 50-vuotiaana.

Pappi ja Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä halusi tehdä pikkuveljelleen viimeisen palveluksen ja siunata pikkuveljensä haudan lepoon.

12.7.2020 13:00 | Päivitetty 12.7.2020 15:09

Marko Heikkilän sisar, entinen malli ja juontaja ja nykyinen rovasti ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä vahvistaa Ilta-Sanomille, että pikkuveljen kuolinsyy oli äkillinen aivoinfarkti.

– Marko sai täysin yllättäen aivoinfarktin juhannusaattona. Saimme hänen pitkäaikaiselta avopuolisoltaan Arja Korhoselta viestin, että Marko on viety sairaalaan. Siitä alkoi kolmen vuorokauden saattohoito, Marianne Heikkilä kertasi liikuttuneena.

– Sain ennen liuotushoidon aloittamista vaihdettua Markon kanssa vielä viimeiset sanat juhannusaattona noin kello 16:n aikoihin. Markon ääni oli rauhallinen mutta väsynyt. Sain sanottua hänelle, että ”rakastan sinua, veli”. Ne olivat viimeiset sanani hänelle, Marianne jatkoi kyynelsilmin.

Marianne kertoi, että tutkimuksissa selvisi, että Markon saama aivoinfarkti oli laajuudeltaan hyvin massiivinen.

– Kun Marko nukutettiin ja kytkettiin hengityskoneeseen ja kun tukoksia yritettiin liuottaa, se sai aikaan lisätukoksia. Markon aivot ikään kuin hiipuivat pois.

Infarkti oli niin äkillinen, että esimerkiksi vanhemmat, Lieksassa asuva entinen malli ja mallitoimiston johtaja Roswitha Möhring (o.s. Utriainen, ent. Heikkilä, ent. Lindholm) ja Tampereella asuva Markku Heikkilä, eivät ehtineet nähdä poikaansa enää tajuissaan eivätkä jättää viimeisiä jäähyväisiä.

– Kun olin sairaalassa, niin videopuhelun avulla saimme laulaa Markolle virsiä ja siunata häntä, Marianne kertoo.

Markoa jäivät kaipaamaan avopuoliso Arja Korhonen ja edellisestä suhteesta Veronica Rossin kanssa saadut pojat Nicolas, 17, ja Casimir, 14.

Marko siunattiin haudan lepoon Hietaniemen hautausmaalla lauantaina. Siunaajana oli oma sisar Marianne.

– Halusin tehdä veljelleni viimeisen palveluksen. En kyllä koskaan enää siunaa viimeiselle matkalle ketään läheistä, Heikkilä kuvaili.

Kaunis muistotilaisuus järjestettiin hotelli Kalastajatorpassa, jossa mm. oopperalaulaja, basso Heikki Orama lauloi ja oopperalaulaja Taru Valjakan tytär Päivi Valjakka soitti viulua.

Marianne Heikkilä kertoo, että hänellä oli läheiset ja lämpimät välit pikkuveljensä kanssa, vaikka hän luonnehtikin Markoa hivenen erakkoluonteiseksi.

– Hänen elämässään oli välillä myrskyjäkin, ja me läheiset yritimme tukea ja auttaa. Vasta avopuolisonsa Arjan kanssa hän viimein löysi rauhan ja todellisen rakkauden.

Marianne kertoi, että Marko loi uransa markkinoinnin ja mainonnan alalla erilaisissa työtehtävissä. Hän oli töissä muun muassa kirjapainossa ja pr-puolella.

– Viimeisiksi vuosiksi hän vaihtoi kiinteistöalalle.

Marianne Heikkilä toivoo, että kaikki ymmärtäisivät ajan arvon. Sen, että aika ei ole ikuista. Että läheisistä välitettäisiin ja pidettäisiin huolta tässä ja nyt, koska huomenna voi olla jo liian myöhäistä.

– Mekin juuri ennen juhannusta suunnittelimme jo seuraavan viikon tapahtumia. Kaiken piti olla kunnossa! Marianne Heikkilä huokasi liikuttuneena.

Artikkelia korjattu kello 15.09.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?