”Pöllitty ruohonleikkuri vastasi sähköpostiin rosvon pihavajasta” – epäilty oli ihmeissään, kun poliisi saapui paikalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Pöllitty ruohonleikkuri vastasi sähköpostiin rosvon pihavajasta” – epäilty oli ihmeissään, kun poliisi saapui paikalle

Porin kaupungille kuuluva ruohonleikkuri oli älykkäämpi kuin rosvo. Kuvan leikkuri ei liity tapaukseen.

Julkaistu: 12.7. 9:15

Poliisi löysi varastetun ruohonleikkurin Porissa tavallisesta poikkeavin keinoin.

Komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisista twiittasi lauantaina, että varastettu ruohonleikkuri löytyi langattoman yhteyden avulla.

– Ruohonleikkuri oli rosvoa älykkäämpi. Tulipa uutena asiana, että ruohonleikkureissa on nykyään GPS ja datayhteys. Tietenkin niissä on. Pöllitty ruohonleikkuri vastasi sähköpostiin rosvon pihavajasta. Kaikenlaista.

Tikka kertoo Ilta-Sanomille, että varastettu ruohonleikkuri kuuluu Porin kaupungille. Varkaus tapahtui torstaina ja lauantaina juttu alkoi aueta. Tikalla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuka ratkaisevan oivalluksen teki.

– Tämä tuli itsellekin vähän yllätyksenä. Kodinkoneissa alkaa olla karmiva määrä tekniikkaa. En tiedä, onko tämä ollut omistajan, valmistajan vai poliisin havainto, että tällaisen (ruohonleikkurin) voi löytää langattomalla yhteydellä.

Tikka ei tiedä tarkalleen, millä tavalla yhteys luotiin. Selvää kuitenkin on, että kun leikkurista löytyy paikannustekniikkaa ja langaton yhteys, pystyy laitteen kanssa enemmän tai vähemmän viestimään ja ohjaamaan sitä etänä.

Ruohonleikkuri saatiin paikannettua ja haettua takaisin. Tikan mukaan samasta osoitteesta haettiin myös asiasta epäilty.

– Näin kuulin, että epäilty oli ollut ihmeissään. Varmaankin miettinyt, että mikä tässä meni pieleen.

Tikalle ei ole tullut ennen vastaan vastaavaa tapausta.

– Olen pitänyt ruohonleikkuria aavistuksen alkeellisempana asiana kuin esimerkiksi älypuhelinta, mutta enpä pidä enää, Tikka toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?