Suomenlahdella lähestytään myrsky­lukemia, mutta sään ei pitäisi vaikuttaa laiva­liikenteeseen –”Kovemman tuulen sattuessa voi olla, että joudutaan hidastamaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomenlahdella lähestytään myrsky­lukemia, mutta sään ei pitäisi vaikuttaa laiva­liikenteeseen –”Kovemman tuulen sattuessa voi olla, että joudutaan hidastamaan”

Julkaistu: 11.7. 12:34

Kovan vastatuulen sattuessa pieniä myöhästymisiä voi tulla Tallinna–Helsinki-välillä.

Lauantaina Suomenlahdella lähestytään myrskylukemia ja tuuli voi olla jopa 19 m/s.

Vaikuttavatko kovat tuulet laivaliikenteeseen?

– Ei ole ainakaan toistaiseksi tiedossa, että vaikuttaisi mitenkään. Laivat liikennöivät normaalisti, vastaa Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd.

Nöjdin mukaan paikalliset kovemmat tuulet voivat tuoda viivästyksiä aikatauluihin, mutta hän pitää tätä epätodennäköisenä.

– Veikkaisin, että ei tule myöhästymisiä, mutta toki ne ovat mahdollisia, jos on kovin kova vastatuuli.

Tuuli on voimakkaimmillaan Suomenlahden länsi- ja itäosissa ja mahdolliset myöhästymiset osuvat Tallinkilla Tallinna–Helsinki-reitille.

Reitti on niin lyhyt, etteivät kovatkaan tuulet myöhästytä laivaa paljon. Nöjd arvioi, että vastatuulen sattuessa laiva voi myöhästyä 10–15 minuuttia.

Tuuli 19 m/s ei vielä laivojen menoa haittaa, mutta hieman keinumista voi myräkän iskiessä olla luvassa.

– Käytännössä laivat ovat niin isoja, että ne pystyvät kulkemaan missä tahansa säässä. Kovemman tuulen sattuessa voi olla, että joudutaan hidastamaan vauhtia ihan matkustajien mukavuuden takaamiseksi.

Nöjd muistuttaa, että tuuli ei ole samanlainen koko Itämerellä ja siksi reittien mahdollisia myöhästymisiä on vaikea etukäteen arvioida.

Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlundin mukaan lauantain kova tuuli ei vaikuta mitenkään Viking Linen laivaliikenteeseen.

Hän ei myöskään usko, että laivat myöhästyisivät tuulten seurauksena.

– Ei ole tullut mitään sellaista tietoa, että vaikuttaisi mitenkään, Grönlund sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?