Onnettomuus Powerparkissa – mies kuoli sairauskohtaukseen kartingradalla

Alahärmässä sijaitsevassa Powerparkissa on tapahtunut onnettomuus mikroautoradalla.

Poliisi oli paikalla tapahtuneen jälkeen.

10.7.2020 19:07 | Päivitetty 10.7.2020 22:08

Powerparkin johtaja Mikko Kiviluoma vahvistaa IS:lle, että iäkäs mies on saanut sairauskohtauksen ajaessaan kartingautoa. Kiviluoman mukaan onnettomuudessa ei ole ollut osallisena muita henkilöitä. STT:lle Kiviluoma vahvistaa, että mies kuoli kohtaukseen.

– Käsittääkseni tästä ei aiheutunut muille vaaraa, Kiviluoma sanoo.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kartingauto on törmännyt radalla seinään.

Samassa lähdössä sairaskohtauksen saaneen kanssa ajanut mies kertoo IS:lle, että onnettomuuspaikkaa radalla edeltää hidas mutka, joten auton vauhti ei voinut olla kovin kova. Hänen mukaansa ratahenkilökunta kokosi muut autot maalialueelle ja kertoi, että on tapahtunut onnettomuus.

– Juoksin heti katsomaan, että onko minun samassa lähdössä ajaneelle pojalle sattunut jotain. Näin vanhemman herrasmiehen makaamassa nurmella, eikä reagoinut puheeseen eikä mihinkään.

Powerparkissa oli tapahtuneen jälkeen hiljaista.

Tämän jälkeen koko kartingkeskuksen alue tyhjennettiin ihmisistä, minkä jälkeen tielle saapui vartijoita ja järjestyksenvalvojia. Tämän jälkeen ensimmäiset viranomaiset saapuivat paikalle.

Mies antaa pyyhkeitä Powerparkin henkilökunnan ensiaputoimille. Hän kertoo, että henkilökunta huuteli ihmisille ja etsi ensiaputaitoisia henkilöitä auttamaan.

– Minun mielestä niillä oli ihan pallo hukassa. Ei niillä ollut mitään käryä, miten ihmistä elvytetään. Kaikillahan tuollaisessa paikassa (työskentelevillä) pitäisi olla ensiapukoulutus, jos vahinko sattuu, mies kertoo.

Toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma ei suostu ottamaan kantaa henkilökunnan toimintaan tilanteessa.

– Meillä on kamerat ja kaikki, me kyllä pystytään katsomaan kaikki. Olen hyvin tietoinen, mitä siellä on tapahtunut, Kiviluoma sanoo.

Onko Powerparkin henkilökunnalla ensiapukoulutus?

– On tietysti.

Onko henkilökunta toiminut ohjeiden mukaan?

– Kyllä joo. Viranomaiset kyllä tiedottaa sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?