Matkustaminen vapautuu: Alexander on lentänyt Suomen ja Ruotsin väliä koko kevään, kuvailee rajatarkastuksia tiukoiksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Matkustaminen vapautuu: Alexander on lentänyt Suomen ja Ruotsin väliä koko kevään, kuvailee rajatarkastuksia tiukoiksi

Julkaistu: 13.7. 5:50, Päivitetty 13.7. 14:34

Tältä näytti Helsinki-Vantaalla aamulla. Koronaviruksen vuoksi asetetut matkustusrajoitukset kevenevät tänään Suomen ja kaikkiaan 28 muun maan välillä.

  • Ilta-Sanomat seuraa päivän tapahtumia Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Seurannan näet tämän artikkelin lopusta.

Euroopassa sisärajavalvonnasta luovutaan tänään 17 maan osalta. Vapaan liikkuvuuden Schengen-alueelta maihin kuuluvat Alankomaat, Belgia, Italia, Itävalta, Kreikka, Malta, Saksa, Slovakia, Slovenia, Unkari, Liechtenstein ja Sveitsi.

Myös liikenne Kyproksen, Irlannin, Andorran, San Marinon ja Vatikaanin välillä sallitaan rajoituksitta.

Se tarkoittaa, että suomalaisia ei enää kehoteta välttämään kyseisiin maihin matkustamista, eikä maasta Suomeen saapuessa tarvitse asettua omaehtoiseen kahden viikon karanteeniin. Kyseisistä maista pääsee myös matkustamaan vapaasti Suomeen.

Lisäksi hallitus päätti keventää matkustusrajoituksia 11:een Euroopan ulkopuoliseen maahan. Nämä maat ovat Algeria, Australia, Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Kiina. Liikenne avataan rajoituksetta kuitenkin vain työmatkaliikenteen ja muun välttämättömän liikenteen osalta.

Kaikkia Euroopan maita vapautuminen ei koske. Rajavalvonta jatkuu Ruotsin, Espanjan, Luxemburgin, Portugalin, Puolan, Ranskan ja Tshekin tasavallan suuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?