Poliisilta lisätietoa Pataässän ampumisesta: mies näpelöi asetta housuntaskussa, sitten tuli ilmeinen vahinkolaukaus – tuntematon sivullinen sai luodin jalkaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisilta lisätietoa Pataässän ampumisesta: mies näpelöi asetta housuntaskussa, sitten tuli ilmeinen vahinkolaukaus – tuntematon sivullinen sai luodin jalkaan

Helsingin poliisi antaa lisätietoja keskiviikkona illalla Helsingin Kruununhaassa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Tapahtumat sattuivat karaokeravintola Pataässässä kello 21.50.

9.7. 12:46 | Päivitetty 9.7. 12:48

Poliisin mukaan vuonna 1970 syntynyt mies sai luodin jalkaansa ja hänet toimitettiin hoitoon sairaalaan. Hän on siellä edelleen, mutta välitöntä hengenvaaraa ei ole. Samaan aikaan Pataässässä oli joitakin kymmeniä asiakkaita.

Poliisi otti kiinni ravintolasta ja sen läheltä neljä miestä, joita epäillään törkeästä pahoinpitelystä. He ovat syntyneet vuosina 1994‒2001. Miehet kuuluivat samaan seurueeseen. Myös ase on poliisin hallussa.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että kyseessä on ollut ilmeinen vahingonlaukaus. Luvatonta, ladattua, pienikaliiberista asetta mukana ravintolassa oli kantanut vuonna 1994 syntynyt mies. Hän oli saanut aseen laukeamaan näpelöidessään sitä housuntaskussa. Luoti osui lähellä istunutta asianomistajaa reiteen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisin tiedotteessa.

Epäilty ja uhri eivät tiettävästi olleet kanssakäymisissä keskenään ennen tapahtumaa – eikä sen jälkeen.

Poliisin mukaan laukauksen jälkeen epäilty poistui ravintolasta vaivihkaa ja piilotti aseen lähialueelle.

Asiaa tutkitaan törkeänä vammantuottamuksena, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena. Kaikki kiinniotetut on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Aseen alkuperän selvittely on kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?