Suurpellon ampumisen silminnäkijä: ”Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suurpellon ampumisen silminnäkijä: ”Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan”

Espoon Suurpellon ampumisessa loukkaantui yksi mies.

Julkaistu: 7.7. 23:40

Yksi mies loukkaantui Espoon Suurpellossa tiistai-iltana tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni.

Espoon Suurpellossa asuva Ville (nimi muutettu) oli ensimmäisenä Klariksentiellä ammutun miehen luona.

– Olin juuri tulossa autotallista, kun kuulin omasta mielestäni kaksi laukausta. Sitten näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan.

Ville oli myös ensimmäisten joukossa, joka soitti hätäkeskukseen ja pyysi poliisin ja ambulanssin paikalle.

Sen jälkeen Ville oli koko sen noin 15 minuuttia lähimpänä ammuttua miestä uhrin vaimon kanssa, ja he yrittivät pitää uhria tajuissaan ambulanssin tuloon saakka.

Villen mukaan ammuttu mies näytti ainakin ulkonäön perusteella kantasuomalaiselta. Ville ei osaa tarkasti sanoa, mihin miestä oli osunut.

– Ainakaan isoa verilammikkoa ei ollut, eivätkä vaatteet olleet pahasti veressä. Minulla oli kuitenkin täysi keskittyminen siihen, että hänet saatiin pidettyä vakaana ja mahdollisimman hyvässä kunnossa ambulanssin tuloon saakka, Ville sanoo.

– Se noin 15 minuuttia tuntui pitkältä ajalta, kun toisella oli hätä. Emme jutelleet ammutun miehen kanssa mitään, pääasia oli pitää vain hengitystiet auki ja katsoa, että henki kulki.

Ville sanoo, että uhri oli aika heikossa kunnossa, kun hänet saatiin vihdoin ambulanssiin.

– Toivottavasti hän kuitenkin selviää ampumisesta!

Laukausten ampujaa Ville ei nähnyt. Länsi-Uudenmaan poliisi on kertonut ottaneensa kiinni kaksi henkilöä, joiden osuutta ampumiseen selvitellään.

Ville ei myöskään muista nähneensä ammuttua miestä aikaisemmin.

– Suurpellon alueella asuu aika paljon ihmisiä. En voi tietoisesti sanoa, että olisin nähnyt hänet joskus. En pysty häntä tunnistamaan, Ville kuvasi.

Ville on tottunut lukemaan vain kauempana tapahtuneista erilaisista ampumavälikohtauksista. Nyt sama tapahtui aivan kotinurkilla.

– Eihän se koskaan toivottua ole, mutta näitä nyt vaan sattuu ympäri Suomea. Toivottavasti oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun täällä päin tapahtuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?