THL varoittaa: Laivalla matkustaneilla on todettu useita korona-tartuntoja – Silja Europan Tallinnan-risteilyllä moni saattanut altistua - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL varoittaa: Laivalla matkustaneilla on todettu useita korona-tartuntoja – Silja Europan Tallinnan-risteilyllä moni saattanut altistua

Silja Europan Tallinnan risteilyllä 30.6.–1.7. lieväoireinen henkilö on oleskellut pidempiä aikoja laivan yleisissä tiloissa.

Julkaistu: 6.7. 14:50, Päivitetty 6.7. 15:24

Mikäli on matkustanut THL:n esiin nostamilla laivavuoroilla, THL kehottaa tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa, että laivoilla on todettu useita korona-altistumisia. THL:n mukaan terveysviranomaisten tiedossa on nyt useita tapauksia, joissa henkilö on matkustanut risteilylaivalla ja matkan jälkeen hänellä on todettu koronatartunta.

– Pääsääntöisesti näissä tapauksissa henkilöt ovat itse välttäneet laivalla liikkumista ja ihmisjoukkoja, joten heidän lähikontaktinsa ovat jääneet vähäisiksi tai altistuneet on ollut mahdollista tunnistaa, tavoittaa ja asettaa karanteeniin, THL tiedottaa.

– Näissä tapauksissa muiden kuin lähikontaktien riski sairastumiseen on pieni.

Osassa tapauksia lieväoireinen henkilö on kuitenkin oleskellut pidempiä aikoja ihmisjoukoissa. THL kertoo, että Silja Europan Tallinnan-risteilyllä 30.6.–1.7. lievistä koronaoireista kärsinyt matkustaja on oleskellut laivan yleisissä tiloissa pitkän aikaa, minkä myötä laivan muut matkustajat ovat saattaneet altistua taudille.

Kyseinen laiva lähti Helsingistä tiistaina 30. kesäkuuta kello 18.30. Paluumatkalle laiva lähti Tallinnasta keskiviikkona 1. heinäkuuta kello 12.30.

– Mikäli olet matkustanut kyseisillä laivavuoroilla, kehotamme tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita, joita ovat esimerkiksi kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus, THL pyytää.

– Mikäli lieviäkin oireita ilmaantuu, ota herkästi yhteyttä terveydenhuoltoon, jotta pääset testiin ja saat lisää ohjeita.

  • Olitko mukana yllä mainituilla lähdöillä? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi, Whatsappilla 040 660 9019 tai täältä.

Jos sinulla on oireita, THL kehottaa muun muassa välttämään matkustamista, ja lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös oireettomille.

– Jokainen voi suojautua tartunnalta noudattamalla hygieniaohjeita sekä välttämällä turhia lähikontakteja ja suuria väkijoukkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?