Video leviää somessa: Romani­seuruetta ei päästetty suosittuun kylpylään – näin Järvisydän vastaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Video leviää somessa: Romani­seuruetta ei päästetty suosittuun kylpylään – näin Järvisydän vastaa

Kuvakaappaus sosiaalisessa mediassa leviävästä videosta.

Julkaistu: 5.7. 21:57

Romaniseuruetta ei päästetty kylpemään Hotel & Spa Resort Järvisydämen kylpylään sunnuntaina. Tapauksesta kuvattu video lähti sunnuntaina leviämään somessa. Järvisydän pahoitteli tapahtumia.

Facebookissa julkaistiin sunnuntaina video, jossa rantasalmelaisen Hotel & Spa Resort Järvisydän -kylpylän työntekijä ilmoitti, ettei romaneja päästetä kylpemään. Videolla naisääni kysyy, ”onko teillä sellaista, että romaneja ei päästetä tänne”.

– On, kyllä, asiakaspalvelija vastaa.

Video lähti leviämään laajasti.

IS tavoitti videon kuvanneen Jasmin Lindgrenin, 23.

Lindgren kertoo, että seurueeseen kuului hänen lisäkseen kaksi alle 30-vuotiasta naista ja yksi 5-vuotias tyttö. Hän kertoo heidän matkanneen Keski-Suomesta kylpemään Järvisydämeen. Lindgren sanoo, ettei seurue ollut koskaan aikaisemmin vieraillut Järvisydämessä.

– Mun serkku soitti aikaisemmin sinne, ja he lupasivat, että kyllä tänne voi tulla saunaan ja kylpemään. Ja hehän eivät puhelimen kautta tienneet, että me ollaan romaneita, Lindgren sanoo.

– Ja sitten, kun menimme sinne, niin sitten meille sanotaankin, ettette voi tulla, kun te olette romaneita. Ihan päin naamaa niin kuin videossa näkyy.

Mitä teille kerrottiin syyksi, kun ette päässeet sisälle?

– Syy oli se, kun olemme romaneja ja että romanien kanssa on ollut aikaisemmin ongelmia, mutta mehän ei olla niitä romaneja, joiden kanssa on ollut aiemmin ongelmia, Lindgren sanoo.

Järvisydän julkaisi sunnuntaina illalla Facebookissa oman vastineensa sosiaalisessa mediassa julkaistuun videoon.

Järvisydän kirjoittaa, että Facebookissa jaettu video on viikonlopun tapahtumien kärjistymä.

Järvisydämen mukaan heidän vieraanaan oli viikonloppuna ryhmä, joka yöpyi maksutta, käytti kylpylän palveluja maksutta, joi omia juomia anniskelualueella, häiritsi ravintolan asiakkaita, häiritsi muita asukkaita pitkin yötä sekä pahoinpiteli työntekijää ja asiakasta.

Järvisydän joutui päivityksensä mukaan soittamaan häiriöiden takia useaan otteeseen poliisit paikalle.

– Tästä johtuen kyseessä olevaan ryhmään kuuluvia henkilöitä ei päästetty enää sunnuntaina kylpylään. Olisimme toimineet samoin kenen tahansa asiakkaidemme kohdalla, Järvisydämen tiedotteessa kerrotaan.

– Kylpylän vastaanottovirkailija kertoi heille useaan otteeseen rauhallisesti, ettei kylpylään nyt valitettavasti pääse. Kielto koski ainoastaan ongelmia aiheuttanutta ryhmää, ei romaneita yleensä. Tämän henkilökunta olisi voinut kertoa tarkemmin ja siitä pyydämme nöyrästi anteeksi. Ohjeistus ei missään nimessä ole, että romanit eivät ole tervetulleita, päinvastoin, Järvisydän kirjoittaa.

Lindgren sanoo, ettei hänen seurueellaan ollut mitään tekemistä ongelmia aiheuttaneen ryhmän kanssa.

– Meidät yleistettiin.

– Me ei olla niitä, eikä me tunneta, ketä ne ryhmäläiset on, Lindgren toteaa.

Lindgrenin kanssa samassa seurueessa ollut Anneli Palm kertoo, että tapahtumien saama käänne oli pettymys seurueessa olleelle lapselle.

– Se oli lapselle kova pettymys. Lapsi itki koko automatkan, Palm sanoo.

Seurue meni lopulta toiseen paikkaan uimaan. Lindgrenin ja Palmin mukaan siellä asiakaspalvelu oli hyvää.

Lukuisista yrityksistä huolimatta IS ei sunnuntaina tavoittanut Järvisydämen toimitus­johtajaa Markus Heiskasta kommentoimaan videolla näkyvää välikohtausta eikä aiempia viikonlopun tapahtumia.

Järvisydän kirjoittaa Facebookissa, että kaikki ovat tervetulleita Järvisydämeen.

– Järvisydän ei suvaitse rasismia missään muodossa eikä harrasta etnistä profilointia. Kaikki vieraamme ovat meille yhtä tervetulleita, nyt ja tulevaisuudessa, Järvisydän kirjoittaa.

Järvisydän sijaitsee Rantasalmella Etelä-Savossa. Yritys palkittiin aiemmin tänä vuonna esimerkiksi vuoden kotimaisena matkailuyrityksenä ja vuoden kotimaisena matkakohteena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?