Suomen tunnetuimman seksitutkijan ero perustamastaan yhdistyksestä on peruttu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomen tunnetuimman seksitutkijan ero perustamastaan yhdistyksestä on peruttu

Osmo Kontula Helsingin Kirjamessuilla vuonna 2015.

Julkaistu: 5.7. 20:44

Tutkimusprofessori Osmo Kontulan ero Suomen seksologisesta seurasta peruttiin. Sovun löytäneet osapuolet eivät aio kommentoida asiaa.

Suomen tunnetuin seksuaalisuuden tutkija, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula ja hänen perustamansa Suomen seksologinen seura ovat päässeet sopuun. Seura ei erotakaan Kontulaa.

Suomen seksologinen seura ry tiedotti sovusta 18. kesäkuuta.

IS uutisoi toukokuussa, että seura erotti Kontulan joulukuussa 2019 jäsenyydestään. Kontula puolestaan nosti Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuussa 2020 kanteen, jossa hän vaati erottamispäätöksen mitätöimistä.

Erottamisen perusteena oli ollut yhdistyslain kohta, jonka nojalla jäsen voidaan erottaa, jos hän on ”menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä”.

Kontula kommentoi toukokuussa IS:lle, että kyseessä oli yksityisasia, jota hän ei halua mitenkään käsiteltävän julkisuudessa.

Yhdistys toteaa erottamispäätöksen perumisesta kertovassa tiedotteessa että ”osapuolet eivät tule missään yhteydessä kommentoimaan tarkemmin erottamispäätöstä ja siihen johtaneita syitä”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?