Pienten lasten mönkijä syttyi tuleen ajon päätteeksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pienten lasten mönkijä syttyi tuleen ajon päätteeksi

Julkaistu: 3.7. 23:35

Päivystävä palomestari arvioi palon johtuneen teknisestä viasta.

Juualla kahden lapsen mönkijäajelu sai perjantaina liekehtivän päätöksen, kun lapset huomasivat ajon päätteeksi mönkijän syttyneen tuleen.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sami Meriläinen kertoo STT:lle, että lapset pysäyttivät mönkijän alueelle, jonka läheisyydessä oli useita rakennuksia. Meriläisen mukaan oli olemassa riski, että palo olisi voinut levitä rakennuksiin.

– Kohteessa oli aikuinen henkilö, joka havaitsi tapahtuneen ja käsisammuttimella ensin rajoitti paloa ja laittoi vielä sammutuspeitteen päälle, Meriläinen kertoo.

Palo ei kuitenkaan sammunut vielä tähän, vaan paikalle saapunut pelastuslaitoksen ensihoitoyksikkö sammutti mönkijän lopullisesti käsisammuttimella.

Palo ei päässyt leviämään rakennuksiin, ja lapsetkin selvisivät säikähdyksellä. Palomestarilla ei ole tarkkaa tietoa lasten iästä, mutta hän kuvailee heidän olleen pieniä lapsia.

Roihun taustalla tekninen vika

Parivaljakon ajokki tuhoutui palossa täysin. Se oli Meriläisen mukaan lapsille suunnattu eräänlainen pienikokoinen mopomönkijä, joka toimii polttomoottorilla kuten kookkaammat sukulaisensakin.

Meriläinen arvioi, että palon syttymisen taustalla oli tekninen vika. Syttymissyyt ovat hänen mukaansa samoja kuin isommillakin versioilla, vain pienemmässä mittakaavassa.

– Tokihan tuollainen voi pikkuisen säikäyttää. Jos ei muuta, niin kyllä se harmittaa, jos leikkikalu tuhoutuu tulipalossa.

Hälytys tuli perjantai-iltana puoli yhdeksän aikoihin Atroolahdentielle, joka sijaitsee palomestarin mukaan haja-asutusalueella Juuan taajaman ulkopuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?