Ministeriksi perhevapailta palaava Annika Saarikko kävi tapaamassa Sanna Marinia Kesärannassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ministeriksi perhevapailta palaava Annika Saarikko kävi tapaamassa Sanna Marinia Kesärannassa

Saarikko kertoi Facebook-päivityksessään iloitsevansa hallituksen riveihin liittymisestä.

Annika Saarikko (vas.) ja Sanna Marin.­

3.7.2020 23:18

Ministeriksi perhevapailta palaava Annika Saarikko (kesk) kertoi Facebookissa käyneensä tapaamassa Sanna Marinia (sd) Kesärannassa.

Saarikko kehui Marinin kanssa käymäänsä keskustelua.

– Viimeiset viikot perhevapaalla. Mutta pieni vilkaisu jo tulevaan: kävin tänään Kesärannassa. Hyvä keskustelu pääministeri Sanna Marinin kanssa töihinpaluun ja vastuualueen asioista. Ilo liittyä hallituksen riveihin, Saarikko kirjoitti päivityksessään.

Tiede- ja kulttuuriministeriksi palaava Saarikko palaa ministeriksi elokuun alussa. Tehtävää Saarikon äitiysvapaan ajan hoitanut Hanna Kosonen (kesk) palaa kansanedustajan rooliin.

Saarikko kertoi aiemmin Ilta-Sanomien haastattelussa sopineensa omasta aloitteestaan tapaavansa pääministeri Sanna Marinin ja keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin ennen tehtäviensä aloittamista päästäkseen kärryille hallituksen sisäisestä dynamiikasta.

– Meillä on hyvä pääministeri ja haluan kuulla millaiseen toimintakulttuuriin minun halutaan tulevan mukaan. Sitä en minä päätä vaan tulen valmiiseen pöytään. Suhtaudun nöyrin mielin siihen.

Saarikko sanoi tuntevansa itsensä hyvin etuoikeutetuksi, koska on voinut olla äitiysvapaalla sekä Aarnin että Kaarlon ensitaipaleella. Riviministereistä niin ovat tehneet ennen häntä vain Eeva Kuuskoski (kesk) ja Paula Lehtomäki (kesk).

Saarikko kertoi myös toivovansa, ettei hän jää viimeiseksi äitiysvapaalle jääväksi ministeriksi.

– Haluan painottaa, että oleellista ei ole miettiä vain sitä, voiko ministeri jäädä äitiyslomalle, vaan miten nämä työt ovat järjestettävissä niin että, perhe ja työt ovat paluun jälkeenkin yhdistettävissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?