Katri Kulmuni kertoo maksaneensa esiintymis­koulutuksensa ministeriölle – joutui ottamaan lainan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katri Kulmuni kertoo maksaneensa esiintymis­koulutuksensa ministeriölle – joutui ottamaan lainan

Katri Kulmuni.

Julkaistu: 3.7. 16:55

Kulmuni sanoo tehneensä maksut heti, kun sai maksua varten ottamansa henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo Facebookissa maksaneensa esiintymiskoulutuksiensa hinnan työ- ja ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön tileille.

Hän sanoo tehneensä maksut heti, kun sai maksua varten ottamansa henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet.

– Avoimuuden nimissä kerron myös, että olen hakenut pankistani lainaa maksua varten. Minulla nuorena ja taloudellisesti tavanomaisen vaatimattomista oloista lähteneenä ei ole säästöjä, joista maksun olisi voinut hoitaa, hän kirjoittaa.

Hän myöntää saaneensa kansanedustajana ja ministerinä hyvää palkkaa, mutta koska on pääosin rahoittanut itse omat vaalikampanjansa, valtavia summia ei ole jäänyt säästöön.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästään 5. kesäkuuta viestintäkonsultoinnista syntyneen kohun takia. Kulmuni ilmoitti maksavansa kaiken takaisin omasta pussistaan. Hän on myös sanonut, ettei ollut tietoinen summan suuruudesta.

– Olen tänään aiemman ilmoitukseni mukaisesti ja ilman oikeudellista velvollisuutta maksanut esiintymiskoulutuksiini liittyviä laskuja vastaavan summan työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön tileille. Tein maksun heti, kun sain maksua varten ottamani henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet, Kulmuni kertoi Facebook-päivityksessä.

– Olen varmistanut molemmista ministeriöistä, kohdistuuko minuun mitään vaatimuksia, ja saanut vastauksen, että ei kohdistu. Minulta ei ole mitään maksuja vaadittu, vaan kyse on omasta aloitteestani. Minua ei ole epäilty mistään väärinkäytöksistä. Tiedossani ei ole muutoinkaan mitään sellaista, joiden myötä oma toimintani aiheuttaisi mitään jatkotoimenpiteitä, hän jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?