Lisätietoa nuoren naispotilaan murhatutkinnasta – osa epäillyistä työskentelee yhä samassa sairaalassa, uhri oli kehitysvammainen

IS:n tietojen mukaan Salon epäillyn murhan kohteeksi joutunut nuori naispotilas oli kehitysvammainen, ja sen takia puolustuskyvyttömässä asemassa.

3.7.2020 11:34

Poliisi epäilee, että täysi-ikäinen, nuori naispotilas joutui murhatuksi Salon sairaalassa vappuna 2017. Potilas menehtyi epäilyn mukaan nukutuslääkkeen yliannostukseen. Potilaalle ei ollut sairaalassa tehty sellaisia hoitotoimia, joissa nukutuslääkettä olisi tarvittu.

Poliisi tutkii henkirikosasiaa kaikkein raskaimmalla nimikkeellä sen takia, koska uhri oli puolustuskyvyttömässä asemassa. IS:n tietojen mukaan potilas oli kehitysvammainen, mutta poliisi ei kommentoi IS:n tietoja.

Teosta epäillään henkilöitä, jotka ovat olleet tapahtuma-aikaan sairaalassa. Poliisi on saanut rajattua määrän ”noin yhden käden sormilla laskettavaan määrään.” Epäiltynä on sairaalan henkilökuntaa. Epäiltyjen joukossa ei ole kuitenkaan lääkäreitä, poliisi vahvistaa IS:lle.

Poliisi ei raota sitä, epäilläänkö teosta myös sairaalan ulkopuolisia henkilöitä.

– En pysty siihen ottamaan tarkemmin kantaa, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Kainonen sanoo Lounais-Suomen poliisista.

Osa epäillyistä on edelleen töissä Salon sairaalassa, osa on vaihtanut työpaikkaa. IS:n tietojen mukaan sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ei ole puuttunut yhdenkään sairaalan henkilökunnan ammatinharjoittamisoikeuksiin ainakaan toistaiseksi rikosepäilyn tiimoilta.

Poliisi on kesän aikana kuulustellut epäiltyjä hoitohenkilökuntaan kuuluvia henkilöitä, osaa useamminkin kuin kerran.

– He ovat olleet yhteistyökykyisiä, ja heidän käytöksessään ei ole ollut moitteen sijaa. Sellainen olo meille on kuitenkin jäänyt, että meille ei ole ihan kaikkea kerrottu, Kainonen kertoi aiemmin.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt. Kukaan epäillyistä ei myöskään ole ollut pidätettynä tai vangittuna. Poliisi arvioi, että esitutkinta ei valmistu ainakaan kesän aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?