”Kauhistuttavaa, että tällaista voi tapahtua Suomessa” – nuoren naispotilaan murhaepäily järkyttää Salossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Kauhistuttavaa, että tällaista voi tapahtua Suomessa” – nuoren naispotilaan murhaepäily järkyttää Salossa

Julkaistu: 2.7. 22:19

– Todella kauhistuttavaa, että tällaista voi tapahtua Suomessa, salolaisnainen miettii.

Torstaina uutisoitiin, että täysi-ikäisen nuoren naisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi Salon sairaalassa keväällä 2017. Osa rikoksesta epäillyistä on sairaalan henkilökuntaa.

Tapaus nosti tunteet pintaan Salon keskustassa. Murhaepäilystä tuntuivat torstaina illalla puhuvan lähes kaikki. Moni koki, että tapaus vaikutti omaan turvallisuudentunteeseen.

Kaksi keskustassa sateensuojaa pitävää paikallista naista kertoo kuulleensa asiasta juuri kaupan kassalta.

Tapaus nosti heille mieleen muutama vuosi sitten Salossa järkyttäneen rikoksen, jossa salolaisen hoivapalveluyrityksen yrittäjä oli myrkyttänyt 84-vuotiaan naisen sydämen vajaatoimintaan tarkoitetulla lääkkeellä, jonka hän oli sekoittanut asiakkaansa ruokaan ja juomaan.

Yrittäjä tuomittiin elinkautiseen murhasta. Motiivina oli ollut taloudellisen edun hankkiminen ja omaisuusrikosten peittely.

Nyt ilmi tulleesta tapauksesta naiset ovat lähinnä hämillään.

– Sen ymmärrän, että vahinkoja sattuu ja inhimillisiä erehdyksiä, mutta jos on tahallaan tehty, niin on aika erikoista, toinen heistä sanoo vakavasta rikosepäilystä.

Myös parikymmentä vuotta Salossa asunut, mutta nykyisin Mäntyharjulla elävä Auli Häkli, 62, kertoo juuri lukeneensa uutiset ja olevansa ihmeissään.

– Onhan se jotenkin kummallista, että mitä kaikkea maailmassa voi tapahtua, Häkli ihmettelee ja kertoo itsekin työskennelleensä aikanaan muutaman vuoden Salon sairaalassa.

Päällimmäisenä hänen mielessään pyörii kysymys ”miksi”.

– Mikä siinä on takana? Miksi? Se minusta on kaikkein ihmeellisintä.

Myös 54-vuotias, nimettömänä pysyttelevä salolaisnainen kertoo olevansa uutisesta järkyttynyt.

– Todella kauhistuttavaa, että tällaista voi tapahtua Suomessa.

– Toki tällainen vaikuttaa turvallisuudentunteeseen. Olen sairaaloihin kyllä luottanut, joten on tämä aika järkyttävää.

Hän kertoo olevansa erityisen ihmeissään siitä, jos henkirikokseen on tavalla tai toisella ollut osallisena useampi ihminen.

– Jotenkin tämä maailma on nykyään sellainen, että kun kuulee ja näkee kaikenlaista, niin tuntuu, ettei mikään enää hetkauta. Mutta kyllä tämä tuntuu, kun tulee niin lähelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?