Video: Näin poliisi pysäytti veitsimiehen Vaasassa – poliisikoira teki oman osuutensa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Video: Näin poliisi pysäytti veitsimiehen Vaasassa – poliisikoira teki oman osuutensa

Julkaistu: 1.7. 19:58

Närpiöläismiehet tallensivat vauhdikkaan takaa-ajon TikTok-sovelluksella.

Veitsimies herätti pelkoa Vaasassa keskiviikkona aamupäivällä.

Poliisi sai kello 10 aikoihin ilmoituksen, kun mies veitsi kädessä oli Opistokadulla matkalla kohti Vaasan keskustaa. Poliisin partio sai miehestä havainnon Vaasan puistikon ja Ratakadun risteyksessä.

Samaan Ratakatua ajoi autollaan närpiöläinen mieskaksikko, joka tempautui mukaan tilanteen imuun. He saivat tallennettua puhelimen TikTok-sovelluksella vauhdikkaan takaa-ajon, joka päättyi vääjäämättömään kiinniottoon.

Pohjanmaan poliisin mukaan veitsimies ei totellut poliisin käskytystä, vaan oli juossut veitsi kädessä Ratakatua ja kääntynyt Klementinkadulle.

Ihmisiä tuli koko ajan vastaan. Poliisi liikkui sekä jalan että niin sanotulla maijalla. Klementinkadulla poliisi päästi maijassa taktisena reservinä matkustaneen koiran irti. Poliisikoiran määrätietoinen ja vaistonvarainen toiminta tallentui videon loppusekunneille.

Tässä vaiheessa juokseva poliisi oli saanut veitsimiehen kiinni ja kaadettua hänet katuun. Hänellä oli poliisin mukaan yhä veitsi kädessä.

Mikäli takaa-ajo olisi jatkunut vielä muutaman korttelin matkan, olisi saavuttu Pohjamaan käräjäoikeuden rakennuksen luo, jonka vieressä on Vaasan pääpoliisiasema.

Koska moni jalankulkija ehti kohdata ja sivuuttaa veitsimiehen, Pohjanmaan poliisi pyytää heidän havaintojaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pohjanmaan@poliisi.fi.

Tässä vaiheessa välikohtausta tutkitaan nimikkeillä laiton uhkaus, pahoinpitelyn yritys ja niskoittelu poliisia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?