Sarjakuristaja Michael Penttilä valitti murhatuomiostaan korkeimpaan oikeuteen – väittää tutkintaa asenteelliseksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sarjakuristaja Michael Penttilä valitti murhatuomiostaan korkeimpaan oikeuteen – väittää tutkintaa asenteelliseksi

Penttilä hovioikeudessa asianajajansa vierellä.

Julkaistu: 1.7. 11:49

Hovioikeus tuomitsi Penttilän elinkautiseen huhtikuussa.

Sarjakuristaja Michael Penttilä vaatii korkeinta oikeutta (KKO) ottamaan murhatuomionsa käsittelyyn. Penttilä tuomittiin huhtikuussa hovioikeudessa murhasta elinkautiseen, sillä hän kuristi hengiltä viisikymppisen naisen Helsingin Kalliossa toissa vuoden keväällä. Käräjäoikeus oli aiemmin tullut asiassa samaan lopputulokseen.

Kyseessä oli jo neljäs henkirikos sarjakuristajana tunnetulle Penttilälle. Oululaissyntyinen Penttilä on syyllistynyt henkirikoksiin aiemmin vuosina 1985, 1986 ja 1993. Ensimmäinen uhreista oli Penttilän oma äiti.

Lisäksi Penttilä syyllistyi kuristamisten sarjaan vuonna 2009, mutta tuolloin kukaan uhreista ei kuollut.

Penttilä on selvinnyt aiemmista rikoksistaan määrämittaisilla vankeusrangaistuksilla, sillä kolme ensimmäistä henkirikosta tuomittiin törkeänä pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena sekä tappoina.

Penttilä ei ole yleensä ehtinyt olla vapaana vuottakaan, kun hän on jo syyllistynyt uusiin rikoksiin.

Tänään kirjatussa valituslupahakemuksessa Penttilä muun muassa moittii asian esitutkintaa asenteelliseksi. Penttilä myös katsoo, että teko ei ollut murha, vaan tappo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?