Ilmavoimat luopui vaivihkaa hakaristitunnuksen käytöstä – esikuntapäällikkö HS:lle: ”Jotkut siitä joskus närkästyivät” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ilmavoimat luopui vaivihkaa hakaristitunnuksen käytöstä – esikuntapäällikkö HS:lle: ”Jotkut siitä joskus närkästyivät”

Hakaristitunnus on korvattu Ilmavoimien kotka-aiheisella yleistunnuksella.

Julkaistu: 30.6. 20:55

Tunnuksen vaihtumisesta ei ole tiedotettu julkisuudessa.

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen nosti tänään Twitterissä esille Ilmavoimien esikunnan vaihtuneen tunnuksen. Teivainen totesi, että Ilmavoimat on ”vaivihkaa” ja ”vähin äänin” vaihtanut joukko-osastotunnuksena käytössä olleen tunnuksensa, jossa on hakaristi.

– Olin jo tovin havainnut, että hakaristin näkyvyys on ilmavoimien kotisivuilla hiukan aiempaa vähäisempi. Sain nyt varmistuksen, että ilmavoimien esikunnassa on jo vuonna 2017 tehty ”joukko-osastotunnusten yhdenmukaistaminen ilmavoimien puolustushaaratunnuksen kanssa”, Teivainen twiittasi.

Hakaristitunnus on korvattu Ilmavoimien kotka-aiheisella yleistunnuksella. Teivaisen mukaan hakaristi on käytössä vielä joissakin Ilmavoimien tunnuksissa, mutta ei enää esikunnan tunnuksena eikä olkamerkkinä.

Suomen Ilmavoimien vanha hakaristitunnus ei ole sama kuin natsi-Saksassa käytetty, mutta se muistuttaa sitä.

Tunnuksen vaihtumisesta ei ole tiedotettu julkisuudessa.

Helsingin Sanomien haastattelema ilmavoimien esikuntapäällikkö Jari Mikkonen kertoi, että tunnus on herättänyt välillä huomiota ulkomailla.

– Jouduimme kieltämättä sitä selittämään, ja jotkut siitä joskus närkästyivät. Ajattelimme, että pääsemme vähemmällä, jos sen vaihdamme, Mikkonen kertoi Helsingin Sanomille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?