Sarjapetoksista tuomittu mies myi taas olemattomia tuotteita 55 ihmiselle – käytti hyväkseen koronatilannetta ja keskusteli ostajien kanssa huijauksista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sarjapetoksista tuomittu mies myi taas olemattomia tuotteita 55 ihmiselle – käytti hyväkseen koronatilannetta ja keskusteli ostajien kanssa huijauksista

Julkaistu: 30.6. 14:59

Parikymppinen mies oli saanut edellisen tuomionsa vain kuusi päivää ennen uutta huijausta.

Mies huijasi ihmisiltä rahaa myymällä olemattomia tuotteita netissä yhteensä 55 henkilölle, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Noin 20-vuotiaalle miehelle maksettiin tapauskohtaisesti 27–1 550 euroa muun muassa olemattomista pelikonsoleista, keräilyrahoista sekä konsertti- ja urheilukisalipuista. Mies sai huijauksilla yhteensä 15 500 euroa rikoshyötyä.

Rikokset tehtiin netin kauppasivustojen kautta, joissa rikoksesta epäilty on esiintynyt jopa 40:llä eri nimellä. Hän käytti useita eri sähköpostiosoitteita ja yhteistietoja peittääkseen todellisen henkilöllisyytensä.

Mies pyrki antamaan itsestään luotettavan kuvan ostajille, ja kertoi välttävänsä henkilökohtaisia tapaamisia koronatilanteen vuoksi. Hän oli myös keskustellut ostajien kanssa netissä tapahtuvista huijauksista.

Mies ei huijannut ensimmäistä kertaa. Hänet on aiemmin tuomittu tuomioistuimessa 28 petoksen sarjasta sekä 83 petoksen sarjasta. Nyt esitutkinnassa olleen petossarjan ensimmäisen petoksen hän teki kuusi päivää edellisen tuomionsa jälkeen.

Asia on nyt siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?