Helsinkiläisessä päiväkodissa koronavirustartuntoja – ”Tartunnan levittäjissä voi olla sekä lapsia että henkilökunnan jäseniä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsinkiläisessä päiväkodissa koronavirustartuntoja – ”Tartunnan levittäjissä voi olla sekä lapsia että henkilökunnan jäseniä”

Julkaistu: 30.6. 11:27

Päiväkoti sulki ovensa kesän ajaksi viime perjantaina.

Helsinkiläisessä päiväkodissa on viikonlopun aikana todettu yksittäisiä koronavirustartuntoja.

– Numeroita en pysty antamaan, mutta siellä on yksittäisiä tapauksia, vahvistaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruotsinkielisten palveluiden johtaja Niclas Grönholm.

Päiväkodissa on yleensä noin kuusikymmentä 1–6-vuotiasta lasta, mutta viime viikolla heistä oli paikalla vain pari, kolme ryhmää.

– Tartunnan levittäjissä voi olla sekä lapsia että henkilökunnan jäseniä. Altistuneita selvitellään edelleen, mutta kaikki tartunnan saaneen henkilön ryhmään kuuluvat tai hänen lähellään olleet on nyt asetettu karanteeniin 10. heinäkuuta asti.

Koronaa kantanut henkilö oli Grönholmin mukaan päiväkodissa viime viikon maanantaista perjantaihin.

– Vasta sunnuntaina saimme itsekin tästä enemmän tietoa, ja olemme viestineet asiasta vanhemmille eilen maanantaina, eli heti kun olemme pystyneet, Grönholm kertoo.

Päiväkoti sulki ovensa kesälomien ajaksi viime perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?