Keskustelu Geisha-suklaan nimen vaihtamisesta kuohutti somessa – näin Fazerin viestintä­johtaja vastaa

Fazerin mukaan nimimuutoksen harkitseminen ei perustu yksittäisiin twiitteihin vaan eri maista tulleeseen palautteeseen ja eri sidosryhmien kanssa käytyihin keskusteluihin.

29.6.2020 21:55

Sosiaalisessa mediassa kuohui viime viikolla, kun Fazer kertoi harkitsevansa Geisha-suklaan nimen muuttamista.

Jo nimimuutoksen harkitseminen herätti vahvoja tunnereaktioita sekä puolesta että vastaan.

– Olemme saanet muutamia suoria yhteydenottoja, toiset ovat ilahtuneet ja kiitelleet sitä että harkitsemme asiaa, toiset närkästyneet siitä kovasti, Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo maanantai-iltana.

– Useat yhteyttä ottaneet ovat ilmaisseet huolensa siitä, että teemme päätöksiä liian hätäisesti esimerkiksi parodiatilien kommenttien perusteella. Tästähän ei ole kyse, vaan jo aikaisemmin saamamme palautteen perusteella olemme tunnistaneet, että muutoksen tarvetta pitää tutkia.

Nimimuutoksen harkitseminen nousi esiin, kun muun muassa toimittaja Anter Yasa kysyi Twitter-tilillään, miksi Fazerilla on edelleen Geisha-nimistä suklaata. Vastauksena kysymykseen Fazer kertoi harkitsevansa vaihtoehtoja brändille.

Myöhemmin Yasa täsmensi, että kyseessä oli hänen osaltaan vitsi.

Tämän jälkeen moni Twitter-käyttäjä ihmetteli, aikooko Fazer tosiaan vaihtaa suklaan nimen parodiaksi tarkoitettujen yksittäisten twiittien takia.

– Luonnollisestikaan pohdintamme ei perustu yksittäisiin twiitteihin vaan eri maista tulleeseen palautteeseen ja eri sidosryhmien kanssa käytyihin keskusteluihin, Fazer vastasi.

Eerola kertoo, että aiheesta herännyt keskustelu on vahvistanut ajatusta siitä, että asiaa täytyy tutkia ennen päätöksentekoa.

– Palaute vahvistaa ajatustamme siitä, että asiaa on syytä tutkia tarkasti ennen päätöksentekoa, siksi emme kiirehdi vaan tutkimme asiaa eri markkinoilla myös Suomen ulkopuolella.

– Saamastamme palautteesta välittyy kirkkaasti myös, että asiaan suhtaudutaan tunteella ja että Geishasta välitetään. Se on tietenkin ilahduttanut meitä paljon.

Juttua täsmennetty 30.6. klo 16.19 Geisha-keskustelun lähtökohtien ja Anter Yasan tittelin osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?