Työntekijä loukkaantui räjähdyksessä Helsingin kaupunginteatterissa: ”Pääsi omin avuin ulos tilasta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Työntekijä loukkaantui räjähdyksessä Helsingin kaupunginteatterissa: ”Pääsi omin avuin ulos tilasta”

Julkaistu: 29.6. 12:31, Päivitetty 29.6. 17:39

Rakennuksessa oli räjähdyksen tapahtumahetkellä noin sata henkeä.

Kaupunginteatterin tekninen johtaja Antti Rehtijärvi kertoo IS:lle, että räjähdys tapahtui teatterin A-kerroksen teknisessä tilassa sprinklerijärjestelmän vuosihuollon yhteydessä.

Rehtijärven mukaan loukkaantunut henkilö kuului teatterin ulkoiseen huoltohenkilöstöön. Räjähdyksen sattuessa hän oli yksin teknisessä tilassa tekemässä työtään.

– Henkilö pääsi omin avuin tilasta ulos ja meidän henkilökunta antoi hänelle ensiapua, kunnes pelastuslaitos saapui paikalle ja vei hänet sairaalahoitoon, asiaa ensin MTV:lle kommentoinut Rehtijärvi toteaa.

Hänen mukaansa räjähdys oli ”kohtuullisen iso”.

– Se purkautui käytävätilaa pitkin ja rikkoi muutamia ovia ja yhden savunpoistoluukun katolla, mutta aineelliset vahingot jäivät melko pieniksi.

Rehtijärvi arvioi, että rakennuksessa oli räjähdyksen tapahtumahetkellä noin sata henkeä, ja kaikki työntekijät on nyt lähetetty kotiin. Viranomaisten työskentely ja selvitystyö kaupunginteatterilla kuitenkin jatkuu.

– Yritämme palata normaaliin päiväjärjestykseen huomenna, Rehtijärvi sanoi.

Räjähdyksen tarkempaa syytä ei vielä tiedetä, eikä loukkaantuneen henkilön tilasta ole tiedotettu tarkemmin.

Ilta-Sanomien ollessa paikalla noin kello yhden aikaan tilanne oli rauhallinen, eikä kaupunginteatterilla näkynyt räjähdyksen merkkejä.

Paikalla oli poliisin panssariautoja sekä tavallisia poliisiautoja. Pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköt olivat lähdössä pois.

Poliisi selvittää räjähdyksen syytä parhaillaan.

– Räjähdyksessä on ilmeisesti ollut kyseessä onnettomuus, eikä sen taustalla epäillä olevan tahallista tekoa, Helsingin poliisin johtokeskus kommentoi onnettomuutta STT:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?