Äiti ja 9-vuotias poika joutuivat kauheaan tilanteeseen Powerparkissa: turvakaari jäi lukitsematta – poika ”huusi ja itki” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Äiti ja 9-vuotias poika joutuivat kauheaan tilanteeseen Powerparkissa: turvakaari jäi lukitsematta – poika ”huusi ja itki”

Pahasti säikähtynyt äiti sanoo, että haluaa kertoa asiasta, jotta vastaavaa ei tapahtuisi enää muille.

Tapaus sattui lauantaina Piovra-laitteessa Alahärmän Powerparkissa.

28.6.2020 22:28

Vaasalainen perhe oli lauantaina iltapäivällä viettämässä aurinkoista huvipuistopäivää Alahärmän Powerparkissa. Kaikki sujui hyvin, kunnes perheen nuorimmainen, 9-vuotias poika, halusi mennä uusintakierrokselle Piovra-laitteeseen.

Äidin mukaan poika istui laitteeseen odottamaan, että laitehoitaja tulee laittamaan turvakaaren kiinni, kuten on tapana. Laitehoitaja ei äidin mukaan kuitenkaan koskaan tullut pojan luo, vaan käynnisti laitteen. Äiti seurasi tilannetta kauhuissaan laitteen ulkopuolelta.

– Poika ihan paniikissa piti siellä kiinni vaunun laidoista ja huusi ja itki. Laite pyöri ainakin muutamia kertoja. En pysynyt itse laskuissa mukana, äiti kertoo.

Äidin mukaan laitehoitaja huomasi tilanteen ja pysäytti laitteen.

Äiti huusi itkevälle lapselleen, että tämä tulisi pois laitteesta.

– Jos hän olisi sieltä lentänyt, niin olisi voinut pahimmassa tapauksessa jopa kuolla, äiti päivittelee.

Sosiaalisessa mediassa levisi lauantaina äidin kertomukseen täsmäävä kuvaus tapahtumista toisen silminnäkijän kertomana.

Tilannetta vierestä seurannut Suvi Mustikkamäki vahvistaa äidin kertomuksen IS:lle.

Mustikkamäki kertoo olleensa tapauksen sattuessa laitteen ulkopuolella ottamassa kuvia, koska hänen oma tyttärensä oli kummitätinsä kanssa laitteen kyydissä. Hän onnistui taltioimaan 9-vuotiaan pojan hädän kamerallaan.

– Räpsin niitä kuvia summanmutikassa, koska se laite menee suhtkoht nopeasti, Mustikkamäki kertoo.

Mustikkamäki oli tapauksen sattuessa laitteen ulkopuolella ottamassa kuvia. Kun hän myöhemmin kävi läpi otoksiaan, hän huomasi napanneensa sattumalta kuvan myös pojasta, jonka turvakaari oli ylhäällä.

Mustikkamäki kävi myöhemmin ottamiaan kuvia läpi ja huomasi napanneensa kuvan pojasta, jonka turvakaari oli ylhäällä.

– Selasin niitä mustekalakuvia ja huomasin, että ei hitsi, siellähän on kuva siitä pojasta, jolla oli turvakaari ylhäällä. Poika oli siellä aivan kauhuissaan ja piteli henkensä uhalla kiinni. Tiesi varmaan itsekin, että jos irti päästää niin huonosti käy.

Mustikkamäki kuuli äidin ja laitehoitajan välisen keskustelun. Hänen mukaansa laitehoitaja ei pahoitellut millään tavalla, vaan lähti pois tilanteesta.

Hän teki asiasta julkaisun Facebookiin ja etsi sitä kautta äidin käsiinsä. Julkaisu levisi somessa nopeasti, ja noin tunnissa hänellä oli lapsen äidin puhelinnumero.

– Ajattelin, että jos hän haluaa tehdä tästä jonkun jutun, niin on todistusaineistoa, Mustikkamäki kertoo.

Ilta-Sanomat tavoitti myös Powerparkin johtajan Mikko Kiviluoman lauantai-iltana. Kiviluomalla ei tuolloin ollut tietoa tapauksesta. Myöhempiin yhteydenottopyyntöihin hän ei viikonloppuna vastannut.

Äiti itse kertoo, että hän meni välittömästi tapauksen jälkeen huvipuiston info-pisteelle ja selitti tilanteen. Infotyöntekijä pyysi esimiehensä paikalle. Äidin mukaan tämä pahoitteli tapahtunutta ja tarjosi perheelle jäätelöä hyvitykseksi.

– Sanoin, että tästä ei kyllä ihan pelkkä jäätelö riitä korvaukseksi. Hän otti omaan esimieheensä yhteyttä, ja sitten saimme kaksi kappaletta elämysrannekkeita hyvitykseksi.

Poika selvisi tilanteesta pelkällä säikähdyksellä, mutta äidin mukaan tilanteesta jäi paha mieli.

– Ymmärrän toki tällaiset inhimilliset erehdykset, mutta ei tämmöistä saisi tapahtua.

Äidin mukaan perheellä ei ole Powerparkille muita vaatimuksia, vaan he ovat tyytyväisiä saamiinsa korvauksiin ja pahoitteluihin. Äiti kuitenkin korostaa, että haluaa kertoa asiasta, jotta vastaavalta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Piovra on samankaltainen laite kuin Linnanmäen klassikko Mustekala. Linnanmäellä sattui elokuussa 2018 onnettomuus, jossa 9-vuotias tyttö putosi Mustekalan kyydistä maahan ja mursi kätensä. Turvakaari oli ollut löysällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?