Turvavälejä ei juuri näkynyt viikonloppuna, kun porukka parveili hyvin läheisissä tunnelmissa – ”Koko Stadi oli ihan täynnä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turvavälejä ei juuri näkynyt viikonloppuna, kun porukka parveili hyvin läheisissä tunnelmissa – ”Koko Stadi oli ihan täynnä”

Helsingissä parveiltiin viikonlopun aikana hyvin läheisissä tunnelmissa, kun ihmiset kerääntyivät nauttimaan lämpimästä säästä.

28.6.2020 16:05

– Nyt lähti lapasesta, helsinkiläinen mies totesi käveltyään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kanavarannan täpötäysien terassien ohi.

Paikalle oli pakkautunut niin paljon porukkaa, etteivät kaikki edes mahtuneet terasseille. Osa porukasta oli levittäytynyt Katajanokan kanavan toiselle puolelle.

Kävellessään alueen ohi mies ihmetteli, eivätkö suomalaiset huolehdi enää koronaviruksen leviämisen ehkäisemisestä.

– Se oli aika hurja näky. Tuosta ei ole kyllä pitkä matka siihen, että joku linko lävähtää, mies kuvailee.

– En ole koskaan nähnyt aluetta niin täynnä, en ikinä, vaikka olisi mikä päivä ollut.

Oletko havainnut turvavälien unohtumista tai ottanut kuvia pakkautuneista ihmisjoukoista? Lähetä kuva Ilta-Sanomille kännykästä MMS-viestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti) WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019 tai nettilomakkeella.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuilta videoilta käy ilmi, että Kanavarannassa oli joukoittain porukkaa sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina kuvatulla videolla näkyy, kuinka sadat ihmiset tanssivat vieri vieren rannassa.

  • Katso video jutun alusta.

Paikalla ollut nainen kertoo, että kekkerit muodostuivat pääosin ravintoloiden terassien ulkopuolelle, jossa ihmiset nauttivat omia juomiaan.

Kanavaranta ei ollut ainoa paikka, johon kerääntyi viikonlopun aikana porukkaa.

– Koko Stadi oli ihan täynnä. Kun terassit menivät kiinni, ihmiset pakkautuivat kaduille, kotimatkallaan Helsingin poikki kulkenut mies kuvailee.

Hänen mukaansa täydeltä näytti myös esimerkiksi Kaivopuistossa.

– Suomalaiset ottivat minun mielestäni koronatilanteen aluksi todella hyvin, mutta nyt tuntuu, että se on unohtunut.

– Jollain tavalla ihmisten välinpitämättömyys tekee surulliseksi. Miksi on pakko mennä tuollaiseen paikkaan? En minäkään ole ollut mitenkään kuplassa, mutta jos näen tuommoista, niin vältän sitä. En kuulu riskiryhmään, mutta käynhän minäkin kaupassa ja tapaan esimerkiksi vanhempiani.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?