Matkustaminen suomalaisten suosikki­kohteisiin on jo sallittu näistä Euroopan korona­pesäkkeistä – katso kartat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Matkustaminen suomalaisten suosikki­kohteisiin on jo sallittu näistä Euroopan korona­pesäkkeistä – katso kartat

Suomalaisten suosikkikohteet Euroopassa ovat avanneet rajojaan muille maille. Mukana on myös sellaisia maita, jossa koronatilanne on edelleen huolestuttava.

Suomalaisten suosikkikohteeseen Kreikkaan pääsee matkustamaan maista, joissa tartuntatilanne ei ole vielä täysin rauhoittunut.­

26.6. 10:24

Suomi on höllentämässä matkustussuosituksistaan. Hallitus julkaisi tiistaina 12 maan alustavan listan maista, joiden koronavirustilanne mahdollistaa vapaa-ajan matkustamisen 13. heinäkuuta alkaen.

Maiden joukossa oli useita suomalaisten perinteisesti suosimia kohteita, kuten Saksa, Kreikka, Kypros, Kroatia ja Italia.

Espanjaa ei listalla ollut, vaikka suomalaisilla on ollut kova hinku suosikkikohteeseensa. Matkustusinnosta kertoo se, että Finnair on lisännyt jo nyt lentojaan Malagaan kovan kysynnän vuoksi.

Saksa, Kreikka, Kypros, Kroatia, Italia ja Espanja ovat avanneet rajansa muista EU- ja Schengen-alueelta matkustaville – ja joukossa on myös maita, joiden koronatilanne on edelleen huolestuttava.

Vaikka koronatilanne on helpottanut isossa osassa Eurooppaa, voi matkustusrajoitteiden avaaminen keikauttaa lupaavaa tilannetta merkittävästi huonompaan suuntaan.

Esimerkiksi Brasiliassa, Meksikossa, Yhdysvalloissa virustapauksia on todettu tällä viikolla ennätyksellisen paljon ja itänaapurin Venäjänkin tilanne on edelleen vakava.

Pahimmista koronapesäkkeistä EU:n alueelle saapuvat turistit eivät kuitenkaan aiheuta potentiaalista vaaratilanteita Suomesta matkustaville, sillä suomalaisten suosimat matkailumaat eivät ole näillä näkymin avaamassa rajojaan Euroopan ulkopuolelta tuleville tai venäläisille turisteille.

New York Times uutisoi tiistaina haltuunsa saamiin luonnoksiin viitaten, että EU on esittämässä jäsenmailleen suosituksen siitä, ettei yhdysvaltalaismatkustajia saisi ottaa vastaan heinäkuun alusta alkaen. Samanlaisia rajoitteita suunnitellaan myös Brasilian ja Venäjän kohdalla.

Hallitus tekee vielä uuden arvion kunkin maan tilanteesta ja julkistaa lopullisen listan 10. heinäkuuta mennessä.

Tällä hetkellä Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista muualle kuin Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?