Sisäministeri Ohisalo ruotsalaislehdelle: Suomi valmis tarjoamaan apua Ruotsille koronataistossa – ”hoidon ja testauskapasiteetin kanssa, kaikin tavoin” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sisäministeri Ohisalo ruotsalaislehdelle: Suomi valmis tarjoamaan apua Ruotsille koronataistossa – ”hoidon ja testauskapasiteetin kanssa, kaikin tavoin”

Julkaistu: 21.6. 16:40

Sisäministeri Ohisalo sanoo ruotsalaislehden haastattelussa, että Suomi on valmis tarjoamaan apuaan Ruotsille koronaepidemian hoitamisessa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) tarjoaa Ruotsille apua koronaepidemian hoitamiseen Svenska Dagbladetin haastattelussa sunnuntaina.

– Voin sanoa koko Suomen hallituksen puolesta, että olisi erittäin tärkeää palata pian normaaliin tilanteeseen Ruotsin kanssa. Meillä on jatkuva yhteys toisiimme ja Suomi on valmis auttamaan kaikin tavoin: tehohoidon kanssa, testauskapasiteetin kanssa, kaikin tavoin. Olemme täällä teitä varten, Ohisalo sanoo SVD:lle.

Artikkelissa kirjoitetaan että Ruotsissa on syntynyt mielikuva, jonka mukaan ruotsalaisia pidetään suuren koronakuolinluvun takia hylkiöinä, joita ei haluta Suomeen.

Ohisalo kiistää, että tällaista ajattelua esiintyisi tai että ruotsalaiset haluttaisiin pitää kaukana Suomesta.

Suomi on sallinut ruotsalaisten, jotka omistavat kiinteistöjä Suomesta tai seurustelevat suomalaisen kanssa, matkustaa rajan yli.

Tämä on Ohisalon mukaan ele, jolla Suomi haluaa osoittaa, että suomalaiset haluavat tavata rajanaapureita määräysten sallimissa puitteissa.

Ohisalo sanoo artikkelissa, että suomalaisten voimakkaat tunteet Ruotsin tilanteeseen liittyen kertovat maiden läheisistä suhteista.

–  Ruotsi ja Suomi ovat niin lähellä toisiaan, meillä on yhteinen historia ja aktiiviset suhteet.

SVD:n jutussa haastateltu ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman antaa Suomelle kritiikkiä siitä, että raja suljettiin myös Tornionlaaksossa. Hänen mukaansa siellä rajojen sulkeminen otti erityisen koville ja Suomen olisikin pitänyt keksiä jotain muuta rajojen sulkemisen sijaan.

Ohisalo sanoo artikkelissa, että kun rajat Ruotsiin avataan, päätöksen pitäisi koskea koko Ruotsia, ei vain Tornionlaaksoa.

Hän sanoo, että rajojen avaamisesta keskustellaan pohjoismaisten ministerien kesken juhannusviikonlopun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?