Merivartija kuoli partio­veneen upottua Suomenlahdella – tämä kaikki tiedetään turmasta ja sääoloista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Merivartija kuoli partio­veneen upottua Suomenlahdella – tämä kaikki tiedetään turmasta ja sääoloista

Julkaistu: 21.6. 3:11, Päivitetty 21.6. 13:23

Juhannuspäivän iltana uponneessa veneessä oli kolmen hengen miehistö.

  • Katso yllä olevalta Loviisan Sanomien videolta, kun Vartiolaiva Turva saapui yöllä onnettomuuden jälkeen Valkon satamaan Loviisaan.

Merivartija on kuollut partioveneen upottua Suomenlahdella Loviisan edustalla myöhään juhannuspäivän iltana, kertoo Suomenlahden merivartiosto tiedotteessa.

Vartiolaiva Turvan partiovene sai pohjakosketuksen jälkeen vuodon ja upposi siten, että vain veneen keula jäi pinnalle.

Vartiolaiva Turvan partiovene upposi Suomenlahdella Loviisan edustalla myöhään juhannuspäivän iltana.

Veneessä oli kolmen hengen miehistö. Kaksi miehistön jäsentä onnistui pelastautumaan, mutta yksi merivartija jäi sisään vedellä täyttyvään veneeseen.

Veneeseen jäänyt merivartija saatiin lopulta pois veneestä. Hänet kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla Helsinkiin Meilahden sairaalaan, jossa hänet todettiin myöhemmin kuolleeksi, tiedotteessa kerrotaan.

Vuonna 2014 käyttöön otettu ulkovartiolaiva Turva on lähes 100 metriä pitkä. Arkistokuva.

Pelastustehtävään hälytettiin Suomenlahden merivartioston venepartioita, Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri sekä ensihoidon, poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Loviisan Sanomien mukaan turmapaikka on Keipsalon ja Lindholman saarien välissä Loviisan edustalla.

  • Tiedätkö jotain tapauksesta? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen WhatsAppilla 040 660 9019 tai sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi.

Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Mikko Simolan mukaan uponnut partiovene oli onnettomuushetkellä juhannukselle tavanomaisella partiointikierroksella. Mitoiltaan vene oli 11 metriä pitkä ja 3 metriä leveä. Vauhti on nopeimmillaan reilut 40 solmua.

– Tietysti tällaisissa vahingoissa on aina kyse valitettavasta tapahtumasta. Näitä varten meillä on valmiina erilaisia prosesseja, joilla varmistetaan aluksen muun henkilöstön henkinen hyvinvointi, Simola kertoo IS:lle.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut alustavan tutkinnan Loviisan edustalla Merivartioston partioveneelle sattuneesta onnettomuudesta.

Otkesin viestintäpäällikön Tiina Bieberin mukaan keskus sai ilmoituksen Meripelastuksesta.

– Tämä on osa normaalia viranomaisprosessia, kun haavereita sattuu ja tässä tapauksessa ikävästi omalle kalustolle, Simola kertoo.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Antti Kokon mukaan sää oli onnettomuushetkellä kello kymmeneltä illalla Loviisan merialueella selkeä ja poutainen.

– Porvoon ja Haminan kohdilla meriveden korkeus on ollut keskimääräistä matalammalla –25:ssä, mutta ei suinkaan varoitusrajoilla, Kokko sanoo.

Myös keskituulennopeus oli Loviisan asemalla varoitusrajan alittava 7m/s. Aallonkorkeudet olivat Suomenlahden aaltopoijulla Helsingin edustalla vajaan metrin luokkaa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja pääministeri Sanna Marin (sd) ovat esittäneet surunvalittelunsa Twitterissä.

Onnettomuus sattui Keipsalon ja Lindholman saarien välissä Loviisan edustalla. Oheisessa kartassa Keipsalon saaren sijainti.

Helsingin Meripelastus nosti sunnuntaiaamuna meripelastusaseman lipun puolitankoon tragedian johdosta.

Myös muut viranomaiset ovat esittäneet surunvalitteluitaan Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?